EKSKLUSIV: Lamborghini lanserte Huracán i 2014. Bilen har V10-motor og en toppfart på godt over 300 km/t. Illustrasjonsfoto. Foto: Jakub Hałun/Wikipedia

Råkjørte mot Hirtshals – fikk nykjøpt Lamborghini konfiskert

Han hadde kjøpt den lynraske bilen, en Lamborghini Huracán, samme dag. Men etter å ha kjørt i 236 km/t ved Hjørring måtte mannen gi fra seg nøklene.

Bilen kjøpte han i Tyskland tidligere på dagen, for nesten to millioner kroner, skriver den danske avisen Nordjyske.

Det er uvisst om mannen bosatt i Norge kjente til lovendringen som trådte i kraft i Danmark fra 31. mars i år.

Den gir myndighetene lov til å konfiskere kjøretøy ved det som på godt dansk heter «vanvidskørsel».

Og villmannskjøring måtte det vil sies å være, når den ferske Lamborghini-sjåføren gasset opp til 236 km/t i timen ved Hjørring. Der var det fartskontroll langs E39.

Bilen ble stoppet 20 kilometer fra Hirtshals. Nordjyske har snakket med Jess Falberg, vaktsjef hos Nordjyllands Politi, og vi gjengir ham like godt på originalspråket:

– Det var lidt trist for ham. Nu er bilen konfiskeret, og det var han da lidt træt af, sier Falberg om Lamborghini-sjåføren.

Konfiskeringen skal nå opp for retten i Hjørring. Politiets mann tror ikke beslutningen om å inndra den eksklusive italienske sportsbilen vil by på problemer.

Fædrelandsvennen har også snakket med dansk politi, som ikke vil opplyse om hvor i Norge mannen som kjørte bilen er bosatt.