VIL HA RUSREFORM: Kristiansands tidligere kommuneoverlege Dagfinn Haarr er bystyrepolotiker for Ap. Nå truer han med å melde seg ut av partiet dersom det blir flertall på landsmøtet om å stemme nei til reformen. Foto: NTB scanpix

Profilert eks-kommuneoverlege truer med å melde seg ut av Ap

Tidligere kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haarr, truer med å melde seg ut av Ap dersom partiet stemmer nei til nye rusreform.

Haarr er bystyrepolitiker og representerer Ap i Kristiansand bystyre.

Da Dagfinn Haarr var fastlege, var han den foretrukne behandleren for byens narkomane, skriver Fædrelandsvennen.

Profesjonell

Haarr mener det er et tydelig signal fra hans side, med sin profesjonelle bakgrunn, at han ikke kan stå som medlem av et parti som ødelegger for det han mener er en stor mulighet til å gjøre noe bra for dem som lider mest.

Dagfinn Haarr meldte seg inn i Ap etter terrorangrepet 22. juli, og ble kumulert inn i Kristiansand bystyre i 2019.

– Som Ap-politiker er jeg bekymret for at partiet mitt vil svikte de rusavhengige, sier han til avisen.

Intern uenighet

Det er uenighet internt i Ap om regjeringens forslag til rusreform.

Reformen vil avkriminalisere besittelse og bruk av narkotika ved at brukerdoser opp til en viss grense ikke skal straffes med fengsel eller bøter, men utløse krav om oppmøte hos et kommunalt hjelpeapparat.

Ap har programfestet at partiet ønsker om en rusreform som legger mer vekt på å hjelpe enn å straffe rusavhengige. Landsmøtet i april vil avklare om Ap sier ja eller nei til reformen.

Ap kan avgjøre

Ap kan bli partiet som avgjør om Stortinget vedtar rusreformen eller ikke.

Ap-ordfører i Porsgrunn, Robin M. Kåss, har gått ut offentlig og sagt at han frykter økt rusmisbruk blant unge med regjeringens forslag til rusreform.

Kåss mener Ap heller må jobbe fram en egen reform.