PATRULJERER: Politibåten i Arendal er på sjøen hele sommeren. Nå ber lovens lange arm om hjelp til å finne igjen stjålne båter. Her fotografert ved en tidligere anledning

Politiet etterlyser flere stjålne båter: - En god del på avveie nå

Både fra Arendal og Lillesand er det stjålet båter de siste dagene. Politiet ber om hjelp slik at eierne får båtene sine tilbake.

Lørdag ettermiddag fikk politiet melding fra en båteier om at en Valiant 570 (Rib) påmontert en 90 hk motor var stjålet.

Den lå fortøyd i Kaldvellfjorden i Lillesand da den forsvant.

Tyveriet skal ha skjedd i løpet av de tre siste dagene.

Les også
– Siste gang denne båten ser sol og sommer

Arendal

Samme ettermiddag kom meldingen om at det i løpet av de siste dagene er stjålet en eldre Rana 16 fra Mortenstø båthavn i Arendal. Båten er påmontert en 40 hk Yamaha motor og har lys beige kalesje.

Hvorvidt det er noen sammenheng mellom tyveriene kan ikke politiets operasjonsleder Kurt Odde uttale seg om.

– Tyveriene har skjedd i samme tidspunkt og innenfor samme fylke, men det er umulig å si noe om sammenheng før de eventuelt blir funnet, sier han.

Les også
Fant stjålet båt under politikontroll

– Stjeles flere enn vi finner

Politiet ber om at publikum tar kontakt på telefon 02800 dersom man vet noe om båtene. Odde oppfordrer båtfolket til å være litt ekstra obs på sjøen nå.

– Dersom du ser en båt som ligger henslengt eller fortøyd på et sted som det normalt ikke fortøyes båter, ta kontakt, slik at vi kjapt kan få båtene tilbake, ber han.

Les også
Kom tilfeldigvis over stjålet båt

Politiet har den siste tiden kommet over flere stjålne båter som er returnert til sine rettmessige eiere. Men likevel:

– Jeg føler at det stjeles flere enn vi finner for tiden. Dette er typisk for sommeren, men jeg føler at det er en god del båter på avveie akkurat nå, sier Odde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Båt stjålet to ganger på tre døgn
Les også
Båten ble stjålet tre dager etter at Preben hadde kjøpt den. Da ble han detektiv