Politiet sperret av dette toalettbygget ved campingen på Treungenfestivalen natt til fredag. Bygget ble åpnet igjen fredag formiddag.
Politiet sperret av dette toalettbygget ved campingen på Treungenfestivalen natt til fredag. Bygget ble åpnet igjen fredag formiddag. Foto: Tipser

Politiet etterforsker mulig festival-voldtekt

Politiet i Telemark etterforsker en angivelig voldtekt inne på campen til Treungenfestivalen natt til fredag. Åstedsgranskere sikret spor på stedet ved 02-tiden.

Etter det Agderposten kjenner til, ble gjester på campen vekket av sirener like før klokken 02.

Sperret av

Kort tid etter ble et større område sperret av.

– Det ble satt opp gjerder rundt toalettene, og politi i hvite drakter søkte i området, forteller en festivalgjest til Agderposten.

Jourhavende politijurist Jeanette Knutsen sier til Agderposten at de etterforsker en hendelse, men at hun ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

– Vi etterforsker en mulig straffesak. Men vi kan ikke si mer om den så tidlig i etterforskningen. Jeg kan imidlertid bekrefte at det ikke er pågrepet noen i saken, sier hun.

Flere avhørt

Klokken 20.30 fredag kveld sier jourhavende politiadvokat i Telemark politidistrikt, Per Steinar Bungum, at politiet ikke kan verken bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om en voldtektssak.

- Det arbeides med å finne ut hva som har skjedd. Det er i løpet av dagen i dag gjennomført en del avhør, men det er ingen som er pågrepet i denne saken nå, sier Bungum til Agderposten.

Han opplyser at politiet vil gjennomføre flere avhør i morgen - lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- En person som skal avhøres i morgen kan kanskje kaste litt lys over hva som har foregått, sier politiadvokaten. 

På campen

Festivalledelsen ved Treungenfestivalen ønsker ikke å kommentere saken.

– Den har skjedd utenfor selve festivalområdet, er deres kommentar.

Camp-ansvarlig Jørgen Solberg sier det hele er veldig trist.

– Vi fikk beskjed om å stenge av toalettanlegget av politiet i natt, på grunn av en mulig voldtekt. De foretok så noen undersøkelser. Anlegget er nå åpnet igjen. Dette er veldig trist for alle. Ikke minst offeret, men også alle dem som kommer hit for å hygge seg. Det skal ikke skje, sier han.

Solbergs oppfordring er klar.

– Ser man noen som har fått seg litt mye å drikke, som er alene, så hjelp dem hjem i telt eller campingvogn.