annonse

Politiet: - Barnesnøscooter er ikke lov å bruke for barn

Barnesnøscooter
Barnesnøscooter: Politiet advarer mot bruken av såkalte barnesnøscootere blant barn på Sørlandet. (Foto: Shutterstock)

Agder politidistrikt advarer mot bruk av mini-snøscootere blant barn.

Jørund Flaa

I en pressemelding fra Agder politidistrikt går miljøkoordinator Torvild Selås ut og advarer mot bruk av mini-snøscootere - eller såkalte barne-snøscootere.

– Ingen av desse som er eller har vore i salg i Norge tilfredsstiller krava for å bli rekna som leiketøy. Dette inneber at utanom organisert trening i regi av klubb tilslutta Norsk Motorsportforbund er desse kjøretøya registreringspliktige og førarkortpliktige, opplyser miljøkoordinator Torvild Selås.

Utsatt førerkort

– Dei er dermed ulovlige å bruke for barn. Dette medfører at barn som kjører slike kjøretøy ulovlig, vil få utsetjing på førarkortet, og foreldra/eigar av kjøretøyet vil bli bøtelagt for å overlate kjøretøyet til nokon som ikkje har lov til å føre det, sier Selås.

Politiet understreker at motorkjøretøy med vekt under 50 kilo og maksimal hastighet under 6 km/t er regnet som leketøy i Vegtrafikkloven.

Men ingen av snøscooterne som markedsføres som barnscootere i Norge tilfredsstiller disse kravene. 

Høye bøter

Politiet minner om at det er eier og bruker som er ansvarlig for bruk, men at selger har et informasjonsansvar. 

Man opplyser videre at politiet er kjent med at det er vanlig å overlate blant annet snøscootere til mindreårige, på samme måte som andre trimma leketøy.

– Vi forutset at det er kjent at dette er ulovleg, og vil påpeika ansvaret eigaren av kjøretøyet påtar seg, for eksempel dersom ei ulukke skulle skje. Dette er også grunnen til at slik overlating blir reagert strengt på, ut frå omstenda ved bøter mellom 8 000 og 12 000 kronar. I tillegg vil der vere aktuelt å inndra førarkortet til den som låner ut motorvogn på denne måten, sier Selås.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse