ØNSKER HJELP: Politiet i Agder ønsker hjelp fra foreldre under halloweenfeiringen. Her representert ved politioverbetjent Torbjørn Trommestad i Arendal.

Politiet advarer: Har fått tips om halloweenfester med over 100 deltakere

Politiet i Agder har fått tips om at ungdommer planlegger å feste tungt natt til søndag. Nå ber politioverbetjent Torbjørn Trommestad foreldre prate med ungdommene sine, og gir klar beskjed om at de ikke vil nøle med å stoppe fester.

– Jeg oppfordrer foreldre til å ha en fin dialog med barna sine om hvor og hvem de er sammen med, sier politimannen til Agderposten.

Politiets nettpatrulje har lagt ut et innlegg på sin Facebook-side som omhandler det samme. Der skriver de at de har fått tips om flere store halloweenfester og meldinger om ungdom som planlegger uro i bybildet.

Les også
FHI oppfordrer til å droppe knask eller knep

– Vanskelig å spore smittetilfeller

– Vi støtter veldig opp om dette. Det er en del ungdommer som har tenkt å feste tungt i helga og som har leid seg lokaler i litt grisgrendte strøk. Når antallet er så mange som over hundre personer så er det potensielt veldig vanskelig å spore et eventuelt smittetilfelle, sier Trommestad.

– Og tidligere i uka ble smittevernreglene skjerpet når det gjelder hvem og hvor mange som kan samles, minner han om.

Nettpatruljen kommer for øvrig med tre råd til foreldre, og minner om at de er den viktigste forebyggeren.

Det er DU som forelder som er den viktigste forebyggeren:

* Vit hvor ungdommen din er og hvem han/hun er sammen med.

* Har du mulighet, kjør og hent ungdommen din selv om det blir sent.

* Snakk og samarbeid med andre foreldre.

Les også
Nye tiltak og innstramminger. Les de nye reglene

Nøler ikke med å stoppe fester

– Hvert år må politiet gripe inn i situasjoner tilknyttet halloweenfeiringer som går ut av kontroll. Nå står vi overfor en annerledes halloweenfeiring under koronaen, som krever litt ekstra av oss alle, står det i Facebook-posten.

Trommestad bekrefter at politiet ikke vil nøle med å stoppe fester som bryter med smittevernreglene.

– Det vil jo være naturlig å avslutte dem dersom det kommer opp i antall personer det snakkes om. Vi oppfordre til å ta hensyn selv om det er Halloween, sier han.