STENGT VEI: Politiet har stengt den gamle E18 ved Vallesverd i Lillesand på grunn av en pågående politiaksjon. Foto: Øyvind Wunderbaum Johnsen

Person pågrepet etter væpnet politiaksjon langs gamle E18

En mann er pågrepet etter en væpnet politiaksjon på fylkesvei 420 mellom Lillesand og Kristiansand.

Hundepatrulje og flere andre politipatruljer deltok i politiaksjonen, som pågikk i et område ved gamle E18 (nåværende fylkesvei 420) på Vallesverd i Høvåg i Lillesand kommune.

SISTE: Klokken 16.45 ble personen pågrepet - uten dramatikk - av politiet.

Søkte etter person

– Det har vært en hendelse på en adresse i Lillesand tidligere på dagen. En person har der kommet med noen utsagn som gjør at vi ønsker å få tak i vedkommende, sa operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Agderposten ved 15.30-tiden.

Vedkommendes bil var da funnet på gamle E18 ved Vallesverd i Lillesand kommune. Politiet iverksatte deretter søk etter personen i området hvor bilen ble funnet.

Politiet hadde flere ganger telefonisk kontakt med mannen.

Fædrelandsvennen skriver at vedkommendes bil skal ha vært involvert i et trafikkuhell, men det skal ikke ha vært andre biler involvert.

PÅGREPET: En mann ble pågrepet etter en væpnet politiaksjon på Vallesverd i Lillesand søndag ettermiddag. Foto: Øyvind Wunderbaum Johnsen

Stengte veien

Klokken 16.40 opplyste operasjonslederen at politiaksjonen da fremdels pågikk.

– Det søkes fortsatt i området og status er den samme, sier Hyberg.

Bare fem minutter senere ble mannen lokalisert i skogen og han ble pågrepet uten dramatikk.

– Aksjonen er nå avsluttet, opplyser Agder-politiet på Twitter.

Politiet måtte i perioder stenge den gamle E18-strekningen for trafikk på grunn av den da pågående aksjonen.

– Det er sporadisk stenging der når det hoper seg opp eller det pågår hundesøk. Samtidig sjekkes alle biler som kjører til og fra området, slik at vi har kontroll på hvem som kommer inn og ut, sa operasjonslederen.