IKKE AVLYST: Partilederdebatten i NRK vil som vanlig bli sendt fra Arendal, selv om året Arendalsuka er avlyst. Her et bilde fra en tidligere partilederdebatt i kulturhuset i Arendal. Foto: NTB Scanpix

Partilederdebatt, selv om Arendalsuka er avlyst

Selv om årets Arendalsuka er avlyst, vil NRK sende partilederdebatten. Dette er tradisjonelt det mest besøket under Arendalsuka. I år er det ikke så mange som kan delta. Derfor kan det bli kamp om billettene som slippes 3. august.

INGEN KØ: Interessen for NRKs partilederdebatt i Arendal er alltid stor. Tross avlyst Arendalsuka, blir det partilederbatt også i år. Men ikke noen kø som det var da dette bildet ble tatt for noen år siden. I år må billetter bestilles på forhånd og langt færre slipper inn enn vanlig. Foto: NTB Scanpix

Arendalsuka som skulle ha vært arrangert fra 10. til 14. august, og som vanligvis samler 100.000 mennesker fra hele landet og noen fra utlandet, er avlyst på grunn av koronapandemien.

Les også
Derfor avlyses Arendalsuka i sommer

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen opplyser i en pressemelding av NRK likevel legger høstens første partilederdebatt til Arendal.

Les også
Kafédriver om Arendalsuka-avlysning: – Nå må vi tenke nytt

– Arendalsuka er blitt en viktig arena for politisk samtale og debatt. Til tross for at årets uke måtte avlyses har NRK likevel valgt å holde på tradisjonen med sending fra Arendal, og vi er glade for at vi på den måten er med å markere Arendalsuka som en viktig politisk møteplass» sier Eriksen i pressemeldingen fra Arendalsuka.

Glad for debatten

Leder av Arendalsukas råd, ordfører Robert Cornels Nordli, er svært glad for at NRK ønsker å sende debatt fra Arendal tross avlysingen.

– Året som har gått har vært spesielt og den politiske debatten utover høsten vil være preget av store utfordringer som følge av koronaviruset. Vi gleder oss derfor til å møte partilederne i Arendal torsdag 13. august, sier han i pressemeldingen.

Kommuneoverlege Preben Aavitsland har lagt retningslinjer for at gjennomføringen av partilederdebatten skjer i tråd med smittevernreglene. Dermed vil det være færre enn vanlig som slipper inn i Arendal kulturhus.

3. august åpnes bestillingen for dem som ønsker å sitte i salen under debatten. Den er som vanlig gratis og plassene deles ut etter først til mølla-prinsippet.

Måler tilliten

Arendalsuka har de siste årene målt tilliten befolkningen har til folkevalgte, medier og andre sentrale samfunnsinstitusjoner.

– I den krevende situasjonen landet vårt står i mener vi at denne målingen er mer interessant enn noen gang. Vi har derfor gjennomført undersøkelsen som planlagt og vil presentere resultatene i forkant av partilederdebatten 13. august, heter det i pressemeldingen.

Leder av Arendalsukas hovedprogramkomite, Harald Stanghelle, er glad for at Arendalsuka også i år gjennomfører tillitsundersøkelsen.

– Tillitsundersøkelsen tar temperaturen på en helt sentral side av det norske samfunnet. Tillit har vært avgjørende gjennom den unntakstiden vi nå har bak oss. Ved å måle den årlig i Arendalsukas regi får vi et godt grunnlag for å diskutere hvor sterk tilliten er og om den utfordres, sier han i pressemeldingen.

Stanghelle er også veldig glad for at det blir partilederdebatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Markerer ukas betydning

– Den er med på å markere Arendalsukas betydning også i et unntaksår. Sammen med tillitsundersøkelsen er dette et budskap om at vi fortsatt er her og at vi gleder oss til å komme tilbake med full kraft neste sommer, mener han.

I tillegg til partilederdebatt, planlegger Arendalsuka et eget arrangement for de unge.