En mannlig asylsøker ble pågrepet av politiet etter branntilløpet på Setesdal hotell torsdag kveld. Her hotelleier Knut William Bygland som slokket brannen.
En mannlig asylsøker ble pågrepet av politiet etter branntilløpet på Setesdal hotell torsdag kveld. Her hotelleier Knut William Bygland som slokket brannen. Foto: Foto: Alf Andersen

Pågrepet etter brann på asylmottak

En mannlig asylsøker ble pågrepet av politiet etter en brann i Setesdal Hotel i Bygland torsdag kveld.

Det begynte å brenne i et trim- og aktivitetsrom i hotellets 2. etasje. Takket være brannalarm, rask reaksjon av hotellets eier, Knut William Bygland, og den lokale strikkeklubben, som tilfeldigvis hadde møte på hotellet, ble flammene slått ned.

Operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt bekrefter overfor Agderposten at en 49 år gammel mann er anholdt av politiet og siktet for ildspåsettelse.

Setesdal hotell, 2 kilometer nord for Bygland sentrum, leier ut mange av sine 22 rom og leiligheter til asylsøkere. Det er for tiden 55 asylsøkere som bor der.

-

LES OGSÅ: 

Politi og brannvesen rykket ut til Setesdal hotell etter branntilløpet.
Politi og brannvesen rykket ut til Setesdal hotell etter branntilløpet. Foto: Foto: Alf Andersen

Etter det Agderposten får opplyst, ble asylsøkeren hentet av politiet natt til torsdag for utsendelse, men på grunn av problemer med flyet ble det ingenting av. Mannen ble deretter returnert til Bygland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brannvesenet rykket klokken 18.31 torsdag kveld ut til Setesdal hotell, men da var flammene allerede slokket med brannslokkingsapparat. Det oppsto sterk røykutvikling. Brannen oppsto i puter og skumgummimadrasser.

– Brannen kunne blitt farlig om den hadde fått utvikle seg, sier hotelleier Knut William Bygland til Agderposten.