OVERTAR: Wenche Fresvik er ny leder i Agder Næringsselskap. Foto: Pressefoto

58-åringen overtar sjefsjobben etter Kirsten Borge

Arendal-bosatte Wenche Fresvik (58) er ny daglig leder i Agder Næringsselskap AS.

Det var på tide å gi seg, mente Kirsten Borge (70) da hun ble intervjuet av Agderposten ved starten av året.

Nå er Borge pensjonist, og avtakeren hennes klar.

Overtar

Wenche Fresvik (58) blir ny daglig leder i Agder Næringsselskap, opplyser en pressemelding. I likhet med Borge har Fresvik tidligere vært næringssjef i Agder fylkeskommune. Hun leder i dag fylkeskommunens avdeling for virkemidler og entreprenørskap.

Les også
Nå er hun avregistrert – og synes det var på høy tid

58-åringen har videre lang erfaring innen strategisk næringsutvikling i Agder-regionen, og flere års erfaring med industri- og forretningsutvikling i flere ulike selskaper, påpeker pressemeldingen.

Innovasjon

Hun gleder seg til å ta fatt på de nye oppgavene, sier Fresvik ... «og bygge videre på den verdiskapingen Agder Næringsselskap har bidratt til gjennom mange år»

– Jeg brenner for å styrke landsdelens innovasjonskapasitet i det digitale skiftet, med fokus på potensialet som landet har innenfor bærekraftig næringsutvikling ved å ta hele landsdelen i bruk.

Wenche Fresvik

58 år, gift og har tre voksne barn. Hun kommer opprinnelig fra Molde, men har bodd de siste 32 årene i Arendal. Hun har en mastergrad i innovasjonsledelse i tillegg til bedriftsøkonomi og industriteknisk fagutdanning.

Agder Næringsselskap AS

Ble etablert i 1980 som Aust-Agder Næringsselskap.

Agder fylkeskommune er største eier, andre eiere er kommuner, banker og regionalt næringsliv. (67% offentlig og 33% privat)

Selskapet skal være en risikovillig og tålmodig investor som både tar markedsmessige og samfunnsutviklende hensyn.

Per nå har Agder Næringsselskap AS eierandeler i ca. 35 selskaper i regionen.