INVESTOR: Jan Sigurd Otterlei avbildet hjemme i Arendal. Arkivfoto. Foto: Stein Harald Øigård

Otterlei-selskaper slås sammen

Vestmar Production AS og AG Mekanikk AS fusjonerer. Hva den nye bedriften skal hete, er foreløpig ikke klart.

AG mekanikk ligger på Sundebru i Gjerstad, hadde i 2019 20 ansatte, og baserer seg på «produksjon av maskiner og utstyr til bergverksdrift og bygge- og anleggsvirksomhet».

Vestmar Production AS ligger i Sannidal i nabofylket, opererer i samme bransje har vel dobbelt så mange ansatte, og nesten det tredobbelte i driftsinntekter (59 millioner i 2019, ifølge proff.no).

Les også
Har 85 roller i næringslivet: Nå åpner storinvestoren opp om koronakrisen

Slås sammen

Arendals-investor Jan Sigurd Otterlei, som er styreleder og eier i begge, har nå informert de ansatte om at det er startet en prosess for å fusjonere de to selskapene.

I en pressemelding sendt ut fra Otterleis Norac 1. mars står det:

«Navnet til det nye selskapet er ikke klart, men målet er at fusjonsprosessen skal være ferdig innen utgangen av juni dette året.»

Les også
Dette er inntekts- og formuetoppen i Arendal

Det nye selskapet skal ledes av Kjell Inge Askeland. Og mens det fortsatt være produksjon både i Sannidal og Gjerstad, kom administrasjonen til å bli samlokalisert i et nytt kontorbygg i Sannidal.

Konkurransekraft

«Bakgrunnen for fusjonen er å optimalisere og ytterligere spesialisere bedriftene for å øke konkurransekraften. Dette vil forhåpentligvis sikre god lønnsomhet og trygge arbeidsplassene både i Gjerstad og Sannidal», står det i pressemeldingen.

Det nye selskapet tar sikte på å bli en totalleverandør av mekaniske tjenester; sveis, maskinering og overflatebehandling både for offshore og landbasert industri.

Les også
120 millioner har gått i sluket – nå må prosjektet endres fullstendig eller gravlegges
Les også
Slutter som daglig leder i Arendal Fotball: – Det er riktig med et skifte nå