STORE I SLUSEN: 1. juli åpner fisket i Nidelva. Det har vært mange sværinger innom slusen den siste tiden, forteller oppsynsmann Odd Neset. Foto: Silje Bratland Roksvåg/Odd Neset

Onsdag åpner fisket i Nidelva – sjekk sværingene som har vært der

Oppsynsmann Odd Neset håper laksefeberen er høy i år, og kan røpe at de har store, flotte fisk innom slusen i Nidelva i disse dager.

– Vi har 12-kilos laks her. Og de på 15 kilo pluss også.

Det sier oppsynsmann Odd Neset i Nidelva til Agderposten. Nå gleder han seg stort til årets fiske åpner om kort tid. Fra midnatt 1. juli er det igjen lov å jakte storfangsten i Nidelva.

Denne videoen tok Odd Neset fra slusen søndag:

Som i fjor, er første uka gratis også i år. Gitt at man har fiskekort, naturligvis. Etter 7. juli gjelder ordinære priser på fiskekort. Ordningen med at barn og kvinner fisker gratis i hele perioden, videreføres i år også.

Les også
En uke gratis laksefiske skal lokke flere til elva

– I fjor var det helt ekstremt mange her. På det meste sto det 23 små og store på Helle brygge. Det var veldig trøkk første uka ettersom det var gratis, forteller Neset.

Han håper interessen er stor også i år. Om den blir noe større grunnet koronasituasjonen og norgesferie for mange, har han ikke reflektert over.

Men oppsynsmannen kan uansett lokke med gode muligheter for storfangst. At det er mer vann på elva som følger av stengt turbin, hjelper på.

– Det skal bli artig å se hvordan dette utvikler seg. Jeg håper og tror at det kommer mer fisk, og de som går opp elva nå er store, sier Neset.

– Så det er gode muligheter for en sværing på kroken?

– Det blir i alle fall ikke sjans om man ikke kaster kroken i vannet, ler Neset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fisket i Nidelva starter ved midnatt 1. juli og varer til 30. september. I sone 5 avsluttes fisket 15. september.

Les også
Sjekk fangsten: Dro inn største laks i Nidelva på ti år