NYTT TILFELLE: En kvinne bosatt i Risør skal ha blitt smittet på reise. Foto: Arne Ingmar Eggen

To nye smittetilfeller i denne kommunen

En kvinne i Risør har fått påvist korona. Det samme har en kvinne med folkeregistrert adresse i kommunen.

Disse er dermed tilfelle nummer fem og seks med smitte i Risør kommune, opplyser ordfører Per Kristian Lunden i en pressemelding onsdag.

– Gjort alt riktig

Om kvinnen som er bosatt i Risør, sier han følgende:

– Den smittede kvinnen har gjort alt riktig etter å ha fått symptomer og testet positivt for covid-19. Det vil si at hun har hatt svært få nærkontakter og har vært i isolat etter å ha testet positivt, opplyser han.

MINNER OM RÅD: - Reiser kan utgjøre betydelig fare for smittespredning og import av smitte til Risør, minner ordfører Per Kr. Lunden om. Foto: Sindre Haugen Mehl

Risør kommune har gjennomført smittesporing og det er svært liten risiko for smittespredning i Risør. Kvinnen har blitt smittet på reise utenfor kommunen.

– Det er igjen grunn til å minne om det tydelige rådet om at reiser kan utgjøre betydelig fare for smittespredning og import av smitte til Risør. Det gjelder både selve reisen på fly, buss eller tog, opphold på flyplasser eller terminaler. I tillegg kommer faren ved å oppholde seg i byer og kommuner med mye smitte. Nødvendigheten av å reise skal dermed vurderes strengt i hvert enkelt tilfelle, uttaler Lunden i pressemeldingen.

Utenbys

Senere onsdag formiddag kom det så melding om nok et smittetilfelle. Det dreier seg om en kvinne bosatt i en annen kommune, som er folkeregistrert i Risør.

– Det er svært sannsynlig at kvinnen har blitt smittet i kommunen og byen hun oppholder seg i. Hun fikk symptomer og testet seg tidligere denne uka og gikk i isolat straks den positive testen var kjent. Hun har ikke oppholdt seg i Risør siden august i år. Dermed settes det ikke i gang smittesporing i Risør i forbindelse med dette smittetilfellet, opplyser Lunden.

Den smittede kvinnen blir fulgte opp av helsepersonell og smittesporingsteam i kommunen der hun nå oppholder seg.

Risør kommune har et smittesporingsteam i beredskap og kommunens beredskapsteam, der blant annet kommuneoverlege, kommunedirektør og ordfører deltar, hadde møte tidligere onsdag.

Les også
Én ny smittet i Arendal