SMITTET ELEV: Elever og lærere ved Arendal videregående skole, avdeling Barbu, er i karantene. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Nye smittede i Arendal: Skoleklasser i karantene

Det er fire nye koronasmittede i Arendal. Flere skoleklasser og deres familier er i karantene.

Fire nye smittetilfeller ble registrert sent torsdag kveld, melder Arendal kommune på sine nettsider. Én av de smittede var allerede i karantene.

En av de smittede er elev ved Arendal videregående, avdeling Barbu. Elever og lærere som har vært nærkontakter er i karantene. Husstandsmedlemmer er i ventekarantene.

En av de smittede er elev ved Sam Eyde videregående skole. Elever og lærere som har vært nærkontakter er i karantene. Husstandsmedlemmer er i ventekarantene.

Arendal kommuner ber kunder ved Rema 1000 på His være obs på symptomer. Foto: Vidar Fløde

Ber butikkunder være obs

En av de smittede er ansatt ved Rema 1000 på His. Nærkontakter og husstandsmedlemmer er i karantene og ventekarantene.

Kommunen ber personer som har vært på Rema 1000 på His lørdag 5. juni og/eller mandag 7. juni mellom kl. 07 og kl. 15 om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

Kommunen ber også om at personer som har vært på klesbutikken Mappstore i Arendal tirsdag 8. juni mellom kl. 14 og 17 om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

I tillegg ber kommunen personer som har vært i Barbu park og spilt volleyball mellom kl. 19 og 21 lørdag 5. juni om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

Dansegrupper i karantene

Tre dansepartier ved Bølgen dansestudio som hadde trening onsdag 9. juni er satt i karantene. Husstandsmedlemmer er i ventekarantene.

Kommuneoverlegen anbefaler sterkt at husstandsmedlemmer til nærkontakter holder seg i ventekarantene til nærkontakten har avlagt negativ test på dag 7 i karanteneperioden. Nærkontakter anbefales å holde seg i karantene til dag 10 i karanteneperioden, uavhengig av om de har testet negativt på dag 7.

Det er et stort ansvar å avbryte karanteneperioden tidligere enn anbefalt fordi det har vist seg at flere tester positivt langt ut i karanteneperioden, står det på Arendal kommunes hjemmeside.

Åtte personer har testet positivt på koronaviruset i Arendal hittil denne uka.

I Grimstad ble flere tusen personer satt i karantene og ventekarantene torsdag kveld. Smittesporingen fortsetter fredag.