Kristiansand 20210220. Det er økende korona smitte på Sørlandet som her i Kristiansand. Fra Markens gaten i Kristiansand lørdags kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: Tor Erik Schrøder

Ny dyster rekord: 38 nye koronatilfeller i Kristiansand

Kristiansand har registrert 38 nye koronatilfeller det siste døgnet. Det er ny døgnrekord.

Det melder Kristiansand kommune på egne nettsider fredag ettermiddag klokken 14.45.

– Arbeid rundt smittesporingen pågår og tallet på antall nærkontakter satt i karantene er ikke klart, skriver kommunen på hjemmesiden.

Ukjent smittevei

Kommunen opplyser at smitteveien er kjent for 22 av de smittede.

– Syv av de smittede har ukjent smittevei. Hos de ni siste jobber vi fortsatt med å kartlegge smitteveien, skriver kommunen.

En barnehage - Torvmoen barnehage - har fem smittede barn. Inkludert nærkontakter er det totalt ti smittet i forbindelse med dette utbruddet.

Små klynger

«De andre smittede er stort sett nærkontakter i små klynger, samt en elev på Wilds Minne skole» heter det.

Smittesporingsteamet opplyser at de står i en krevende situasjon, men at det fortsatt er kapasitet til testing.

«Vi trenger å få ned smittetallene i Kristiansand og det viktigste er at vi alle overholder de generelle smittevernreglene. Særlig viktig er det å begrense antall nærkontakter og å overholde avstandsreglene» skriver kommunen.

– Tydelig budskap

– Vi har vedvarende høye smittetall, og situasjonen er alvorlig og krevende, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik til Fædrelandsvennen.

– Budskapet vårt er tydelig: Begrens antall nærkontakter og hold avstand til dem omkring deg. Det er det mest effektive hver enkelt kan gjøre for å hindre smitte. Munnbind er også viktig, men avstand er viktigere, sier Vik.

Torsdag ble det utført 490 tester.

Innførte tiltak

Kommunen har opplevd stigende smittetall den siste tiden. Tirsdag stengte Kristiansand ølkraner, treningssentrene, svømmeanlegg og underholdnings- og fritidsaktiviteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tiltakene varer i første omgang til torsdag 4. mars.

Formannskapet i kommunen besluttet også tirsdag at alle skal bruke munnbind innendørs i det offentlige rom, og at munnbind skal være tilgjengelig for passasjerene på alle lokalbusser.