Norsafes styreleder og hovedaksjonær Geir Skaala.
Norsafes styreleder og hovedaksjonær Geir Skaala.

Norsafe-eier Geir Skaala er død

Eier og arbeidende styreleder hos livbåtprodusenten Norsafe på Tromøy, Geir Skaala (64), er død.

Han døde rett før midnatt lørdag kveld etter å ha blitt innlagt på sykehus noen dager tidligere.

«Det er med stor sorg vi må informere om at eier og styreleder i Norsafe Gruppen, Geir Skaala, døde lørdag 19. mars, kun 64 år gammel. Skaala hadde hatt utfordringer med helsen den senere tid, men var på jobb senest tidlig i forrige uke», skriver administrerende direktør Dag Songedal i en melding til Agderposten.

– Drivende kraft

Norsafe omsatte i 2014 for over én milliard kroner, og Skaala har hele tiden vært bærebjelken i selskapets rivende utvikling.

«Geir Skaala har vært den drivende kraft i Norsafe siden han kom inn i selskapet i 1987. Fra å være et lite selskap i Grimstad med under 20 ansatte, er Norsafe nå et internasjonalt selskap med virksomhet i 13 land og mer enn tusen ansatte. Skaala hadde unik kompetanse både teknisk og kommersielt. Han hadde erfaring fra livbåtmarkedet siden tidlig på 1970-tallet og var med å bygge den verdens første frittfall båt. Han har fulgt utviklingen i alle årene siden 70-tallet, og har selv i betydelig grad vært pådriveren og innovatøren. Kombinasjonen av å være kunderettet og samtidig ha tung teknisk kunnskap gjorde Geir Skaala til et unikum i livbåtbransjen», forteller administrerende direktør.

Vil fortsatt eie

Skaala ble i 2014 

«Geir Skaala var hardtarbeidende, og han var en person som hadde omsorg for sine medarbeidere. Vi som hadde gleden av å jobbe tett opp mot Geir har mistet en god støttespiller og sparringparter. Geir vil bli dypt savnet», fortsetter Dag Songedal i meldingen til Agderposten.

Han opplyser at Norsafe fortsatt vil eies av familien Skaala, gjennom kona Marianne og sønnene Thomas og Aleksander.