Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener statlige aktører driver med pengesløseri innen PR og markedsføring. Her under partitimen til Senterpartiet i fjor. Foto: NTB Scanpix

Nominert til sløseripris: Kaller Arendalsuka en «statsfinansiert elitefest»

Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener statlige aktører driver med pengesløseri når de skal markedsføre seg under Arendalsuka.

Vedums utspill etter Arendalsuka i fjor om at den politiske festivalen er en pengedrevet elitefest, er nå kandidat til «Sløseriprisen», et samarbeid mellom Nettavisen og Skattebetalerforeningen.

Under Arendalsuka gjør byråkrater, politikere og næringsliv sitt ytterste for å fange oppmerksomheten til deltakerne.

I fjor avdekket Dagsavisen at blant 49 statlige aktører som deltok på Arendalsuka, ville de i snitt bruke 140.000 kroner. Enkelte hadde en budsjett på 700.000 kroner under arrangementet.

– Dette er pengesløseri. At 50 statlige etater med sine kommunikasjonsavdelinger er der nede er ikke bare pengesløseri, det er uttrykk for en utvikling i offentlig sektor som er helt på ville veier, sa Vedum til Fri Fagbevegelse.

Les også
Har sitt beste valgkampminne fra Aust-Agder, men Arendalsuka kunne han vært foruten

Gruppeleder i Arendal Sp. Erik Fløystad, er ikke helt enig med sin partileder.

– Man kan jo lure litt på om Slagsvold Vedum har tatt litt for mye Møllers tran, sier Fløystad.

Han understreker at aktørene er ønsket til Arendalsuka.

– Jeg synes det er bedre at aktører bruker penger på å vise seg fram på en gjennomsiktig og åpen måte for folk under Arendalsuka, i stedet for å bruke byråer som driver med PR og markedsføring på usynlige måter. Det er altså bedre å komme til Arendal og informere vanlige folk på gatene, enn å sitte inne på kontorer i Oslo, sier Fløystad.

LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø mener på sin side at Arendalsuka ikke er noen «statsfinansiert elitefest», men sier til Nettavisen at det er et viktig arrangement for å sette deres arbeidslivstema på dagsorden.