- FELLES ANSVAR: Skolesjef Øystein Neegaard, ordfører Robert C. Nordli, spesialrådgiver Lene Vaaje Hansen og kommuneoverlege Helene Rakeie ber innbyggerne ta ansvar. Foto: Silje Bratland Roksvåg

Nok en person smittet i Arendal: - Vedkommende har ukjent smittekilde

I alt sju personer har fått påvist covid-19-sykdom siden fredag 18. september. Den syvende smittede har ukjent smittekilde.

Kommuneledelsen bekreftet tirsdag kveld et nytt smittetilfelle i Arendal - det syvende siden fredag.

Onsdag forteller ordføreren at vedkommende har ukjent smittekilde.

– Personen som ble bekreftet smitte tirsdag kveld, den 22 . september, har en ukjent smittekilde. Personen var tilstede ved konfirmasjonsgudstjenesten i Austre Moland kirke søndag 13. september, der også noen av de andre som har fått påvist smitte var tilstede, sier ordfører Robert C. Nordli til Agderposten.

Han understreker at kommunens smittevernteam ikke kan «verken utelukke eller bekrefte at vedkommende ble smittet under gudstjenesten».

– Derfor regnes smittekilden som ukjent, sier han.

Krisestab

Arendal kommunes øverste ledelse satte krisestab i helgen etter flere bekreftede tilfeller av koronasmitte. Samtlige lot seg spore seg til et selskap helgen før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Smittekilden var en kvinne bosatt på Østlandet, som ikke hadde symptomer da hun deltok på sammenkomsten.

Lørdag var fem personer registrert smittet. Nå har altså ytterligere to personer fått registrert smitte. Det siste tilfellet ble registrert av kommunen tirsdag klokken 18.00.

– Jeg kan bekrefte at vi har et syvende smittetilfelle. Ytterligere kommentarer gis av ordføreren, sier kommuneoverlege Helene Rakeie.

– Vær OBS

Ordføreren sier at smittevernsteamet i kommunen regner det for lite sannsynlig at flere personer er blitt smittet i forbindelse med gudstjenesten i Austre Moland, men at det ikke kan utelukkes.

– Vi ønsker likevel å gå ut med informasjon om dette, slik at alle de som har vært i kirka - under gudstjenesten søndag 13. september - kan være ekstra oppmerksomme på symptomer, sier han, og fortsetter:

– Hvis du var på gudstjenesten og har symptomer på korona: test deg!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samme gudstjeneste

Den syvende smittede var altså på samme gudstjeneste som flere av de andre som har fått påvist smitte. Sannsynligheten for at vedkommende er smittet der er tilstede, men kan likevel ikke slås fast.

Vedkommende var ikke en del av selskapet i Arendal hvor de andre smittede var tilstede. Teamet som jobber med smittesporing har fått klarlagt at den syvende smittede satt langt fra de andre, som har fått påvist smitte, i kirken.

Ordføreren understreker at man fremdeles mener å ha god kontroll over smittesituasjonen i Arendal kommune.

– Vi vurderer det dit hen at vi har god kontroll fremdeles. Vi tror det er mulig å slå ned dette før det sprer seg videre, sier Nordli.