Disse fem reptilene lå kveilet sammen, da Nina Aadnes fikk tatt bildet av gjengen.
Disse fem reptilene lå kveilet sammen, da Nina Aadnes fikk tatt bildet av gjengen. Foto: Foto: Nina Aadnesen

Nina fant fem kveilede ormer på gåtur

Nina Aadnesen gikk tur med familien da hun plutselig fikk øye på hele fem ormer på bakken.

For henne er det ikke noe unormalt å møte på ormer når hun går turer i utmark, men å se fem stykker rullet sammen i noe som kunne ligne et garnnøste var likevel spesielt. Det var nemlig det de fikk øye på da de passerte Solum gård, mellom Svenes i Froland og Dølemo i Åmli, på søndag.

– Det er en nedlagt gård som hører til et naturreservat, og en veldig fin tur å gå når vi er på hytta. Vi gikk bort til steinmuren, fordi vi har sett orm der før når det er fint vær, sier Nina Aadnesen til Agderposten.

Det varTvedestrandsposten som først omtalte historien.

Kun en meter fra dyret

– Vi sitter aldri inntil den husveggen og spiser niste, fordi vi vet at det tyter ormer ut av muren. Det ser ut som et fint sted å bo om du er orm. De har sikkert kost seg med mus og overlevd greit i vinter, sier hun.

Aadnesen hevder å ha et ganske avslappet forhold til krypdyret, selv om det er langt fra noen favoritt.

– Vi kikket bort og der var plutselig alle de. Jeg hadde fotoapparatet klart, og fikk tatt noen bilder før de forsvant inn i steinmuren igjen. Jeg turte ikke gå nærmere enn én meter, sier hun.

Krypdyrsesong

Da Nina Aadnesen og moren hadde nådd sin turdestinasjon, og passerte gården igjen på returen, var det bare to ormer igjen på stedet. Men det hører til historien at hun også fikk øye på en hoggorm og en buorm til på gåturen.

Ifølge reptilansvarlig ved Akvariet i Bergen, Remi Andersen, begynner ormesesongen for fullt nå. Det gode sørlandsværet har fått reptilene ut fra gjemmestedene sine.

– Når det blir godt og varmt, blir de mer livlige og der blir mye fart i dem. Det er mye huggorm ute nå – det er deilig, sier Andersen tilVG.