NYE SMITTEDE: Ni personer er registrert smittet siste døgn i Kristiansand. Foto: Alexander Nupen

Ni nye smittede i Kristiansand

29 personer er satt i karantene og kriseledelsen avventer spent situasjonen gjennom helgen.

Det er registrert ni nye smittetilfeller i Kristiansand siste døgnet, melder kommunen på egne hjemmesider torsdag. Smitteveiene er kjent for åtte av disse. Smittevei for ett av tilfellene er ikke avklart ennå. Kommunen har foreløpig satt 29 nye i karantene.

Vakthavende kommuneoverlege i Kristiansand, Viggo Lütcherath, sier til Fædrelandsvennen at det knytter seg særlig stor spenning til helgen med både muslimske Id-feiring, 17. mai og pågående russefeiring.

– Vi går en kritisk helg i møte, uttaler han til avisen.

Håper å unngå stort utbrudd

182 personer i Kristiansand er smittet av korona til nå i mai. Hittil i 2021 har 1.463 personer fått påvist viruset i kommunen.

Gjennom Fevennen oppfordrer Lütcherath folk til å omgås færrest mulig for å minimere risikoen for å spre smitten bredt videre og slik unngå et utbrudd.

– Følg lokale og nasjonale retningslinjer, lyder anmodningen.

Skoler og barnehager rammet

Følgende skoler og barnehager i Kristiansand har nå elever og lærere i karantene:

• Vågsbygd skoleenhet

• Åsane skole

• Sletteheia skole

• Torridal skole

• Fiskå skole

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Åros barnehage

I tillegg har Vågsbygd videregående skole, Kvadraturen videregående skole og KKG lærere og elever i karantene, opplyser kommunen.

Det er noe smitte blant årets russ, og den mobile teststasjonen vil være på kommunens videregående skoler i neste uke. Alle russ oppfordres av kommunen til å teste seg når den kommer, uten å måtte gå i karantene. Informasjon om dagen teststasjonen er på de forskjellige skolene kommer.