ÅRETS FØRSTE?: De kommende dagene byr på mye sol og god vårvarme. Da frister det kanskje med en is på bryggekanten?

Nå kommer knallværet – kan få 15 grader

Har du startet påskeferien nå, er det bare å komme seg ut. Det skal bli sol og gode temperaturer.

Palmesøndag startet med en god del skyer langs kysten av gamle Aust-Agder. Utover formiddagen vil skydekket lette, og vi får godt med sol resten av dagen. Temperaturene vil ligge opp mot 10 grader søndag.

Og slik fortsetter det – i alle fall halve påsken:

Mandag vil temperaturen ligge opp mot, og kanskje noe over, ti grader. Det blir mye sol gjennom dagen. Sent mandag kveld vil det passere et nedbørsområde som gjør at det faller noen få millimeter regn. Men det tørker raskt opp igjen.

For på tirsdag, som trolig blir den aller flotteste dagen, kan vi nærme oss 15 varmegrader. Det blir mye sol, og felles for alle dagene i starten av uka er at det i tillegg blir laber vind. Kanskje opp i bris, men ikke mer enn det i lavlandet.

– Det blir en fin uke med hyggelige vårtemperaturer, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe hos Meteorologisk institutt.

Da er det viktig å passe på å smøre seg godt, uansett om man skal ut i båt eller i snøen eller bare på terrassen. Påsken starter nemlig med et sjeldent ozonhull. Les mer her.

Kan få høyeste temperatur

Han kårer Sørlandet til en av værvinnerne første delen av påsken, sammen med Telemark og Vestfold og sørlige deler av Østlandet.

– Tirsdag kan det nok hende at landets høyeste temperatur måles i gamle Aust-Agder, tror meteorologen.

Ikke noen rekorder å melde om, riktignok, for i april har vi tidligere sett temperaturer på 20-tallet.

Onsdagen blir også fin, det samme blir torsdagen. Men så kan det hende at det kommer inn noe regn langfredag og starten på påskeaften. Det er dog nokså langt fram i tid for værprognoser å gjelde, så dette er mer usikkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fjell-været

For de fastboende i fjellkommunene, som får fjellpåske stort sett for seg selv i år, blir været noe mer varierende. Det vil være noen få minusgrader om natten, og plussgrader på dagtid.

Solen vil vise seg i fjellet også, men det blir noe mer vekslende vær med fare for nedbør i form av sludd og snø enkelte dager.