annonse

Nå får du finnerlønn for å plukke opp disse

SLIK SER DE UT
SLIK SER DE UT: Biomediene er på størrelse med sukkerbiter, og er observert en rekke steder langs kysten. (Foto: Erik Holand)

Arendal kommune har ryddet ferdig. Nå oppfordres private til å plukke plastbiter - mot finnerlønn.

Tarald Reinholt Aas

18.000 liter plastbrikker - såkalte biomedier - slapp tidlig i juni ut fra renseanlegget på Saulekilen i Arendal - og har siden spredt seg.

Mange av 

 er gjenfunnet rundt Flødevigen, Stølsviga, Merdø, Revesand og Hoveområdet - og lenger borte: Både , samt på Lista i Vest-Agder er det meldt observasjoner.

Siden 3. juni har Arendal kommune «ryddegjeng» å 10-15 mann, samlet opp ca. 11.150 liter av de totalt 18.000 literne man regner med har sluppet ut.

Den kommunale opprydningen er nå mer eller mindre ferdig.

Tirsdag 24. juni har kommunen en maskin 

, som skal suge plastbiter ut av tangen. Det har kommunen søkt om. 

Onsdag skal et mindre område i Havsøyveien ryddes for plastbiter som tror har ligget i tangen annensteds, men har drevet videre. 

Vi ønsker ikke å ha disse plastbrikkene i naturen, og  ønsker derfor hjelp til å samle dem inn

– Vi kan ikke reise rundt og lete lenger. Men kommer det melding om større funn, tar vi det, sier Arne Christen Bentzen, som har vært kommunens operasjonsleder under ryddingen tidligere i juni. 

Samtidig regner «rydde-sjefen» med at flere brikker vil flyte i land gjennom sommeren - «og det kan være områder hvor brikker er kommet til land som vi har oversett», skriver han på kommunens hjemmeside

Nå oppfordres folk flest til å plukke plastbrikker: Arendal kommune tilbyr fremover en finnerlønn på 30 kroner literen med biomedier: 

– Vi ønsker ikke å ha disse plastbrikkene i naturen, og  ønsker derfor hjelp til å samle dem inn. begrunner Bentzen. 

Plastbit-plukkere kan få inntil kroner 500 utbetalt kontant i finnerlønn. Mer enn det utbetales til bankkonto, melder han. 

– Innsamlede brikker leveres til Servicesenteret i Arendal kultur- og rådhus.

Saken ble først omtalt av Arendals Tidende.

PS: Hvis du tar utfordringen og gjør suksess som plastbit-plukker ut over sommeren – tips oss!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse