ADVARER: Politet advarer mot glatte veier. Det er er flere steder det meldes om underkjølt regn. Foto: Elisabeth Grosvold/Agderpostens arkiv

Nå er det glatt mange steder

Politet går ut og advarer mot glatte veier. I Grimstad kjørte en bil ut i en glatt sving.

Slik lød det fra politiets operasjonssentral i natt: På grunn av væromslag med høyere temperatur og regn får politiet flere meldinger fra forskjellig deler av distriktet om underkjølt regn på bakken både på veger og på bakken generelt.

At det var glatt, fikk en bilfører og to passasjerer erfare. Klokken 01.33 kom meldingen om at bilen hadde kjørt ut i en sving på fylkesvei 3596 mellom Reddal og Nygrenda i Grimstad. Politiet kunne fastslå at det var glatt vei på stedet. Personene i bilen ble sjekket av helsepersonell på stedet, som kunne konkludere med at de hadde unngått skader.

Måtte snakke til sladdere

Men glatta innbød også til det som politiet karakteriserer som «test av kjøreferdigheter», noe som de ikke synes veldig om på offentlige veier og plasser. De fikk i natt inn meldinger om sladding fra Kvinesdal, Lyngdal, i Kristiansand ved UiA, i Grimstad og Arendal. Flere av stedene rykket politiet ut og snakket med førerne, i den grad de hadde kapasitet.

Som ofte er på en lørdagskveld var det også bilførere med promille på veiene. I Grimstad ble en slik stoppet, det var en mannlig bilfører som ble tatt ut av trafikken klokken 23 lørdag.

Feiret med fyrverkeri

Noen har tydeligvis fortsatt et restlager av fyrverkeri igjen etter nyttår. Politiet fikk flere meldinger om oppskyting flere steder på Agder.

Lørdag ettermiddag tok en bil fyr mens den sto utenfor et bolighus i Takseråsbakken på Vegårshei. Brannvesenet rykket ut, men bilen ble helt utbrent.