ALVORLIG: Nå avlyses alle arrangementer og ordfører Robert Cornels Nordli kommer med en kraftig oppfordring om å unngå sosial kontakt. Foto: Tore Ellingsen

Nå er det alvor: Strammer inn fra i dag

– Det er lenge siden vi i kriseledelsen har vært så bekymret for smittesituasjonen. Det er påvist muterte virus, og vi har brudd på karantenebestemmelsene, sier ordfører Robert Cornels Nordli, som forteller at flere er anmeldt.

Situasjonen med mutert virus gjør det nødvendig å innføre tiltak med øyeblikkelig virkning. Det er dessuten flere barn og unge som er smittet, og de har ofte få eller ingen symptomer, påpeker ordføreren.

– Det er helt avgjørende at vi får kontroll på smittesituasjonen og fram til og med onsdag 10. mars skrur vi til tiltakene for å gjøre det vi kan for å bremse smitten og stabilisere situasjonen, sier ordføreren.

Dette gjelder fra og fredag 5. mars og til og med onsdag 10. mars:

Alle idrettsarrangementer og kamper for barn, unge og voksne må avlyses. Dette gjelder både innendørs og utendørs, og også kamper mellom ulike klubber i Arendal kommune. Barn og unge under 20 år kan fortsatt trene i egen klubb.

Kommunen anmoder på det sterkeste om at arrangementer som samler personer fra flere kommuner avlyses, med unntak av begravelser.

Kommunen anmoder på det sterkeste om at arrangementer som samler mer enn 10 deltakere avlyses. Det gjelder selv om alle deltakere kommer fra Arendal kommune.

Kommunen anmoder på det sterkeste om å utsette private sammenkomster. Det betyr: utsett festen, bursdagen eller middagen til en annen gang.

– Vi må dessuten begrense den sosiale kontakten i størst mulig grad. Det betyr at alle må holde god avstand til hverandre, og de må holde oversikt over nærkontaktene sine. Vi oppfordrer sterkt til å ikke oppsøke plasser der mange samles, og det gjelder både ut og inne, presiserer ordføreren.

Kort tid etter innstrammingene i Arendal, skjerpet også Grimstad kommune sine retningslinjer. Det kan du lese om her:

Les også
Grimstad skjerper tiltakene

Har anmeldt karantenebrudd

Det er også en omfattende karanteneordning i Arendal, hvor hele familien går i karantene. Men det har vist seg at det foregår brudd på karantenebestemmelsene. Nordli vil ikke si hvor mange dette gjelder, men kommunen har anmeldt flere personer for dette.

Les også
Elever i karantene: – Ønsker bruk av munnbind på skolen

– Jeg har stor forståelse for at mange er oppgitt og leie nå. Men dersom vi ikke får dette under kontroll nå, må vi gå til ytterligere tiltak, og dat vil det virkelig bli inngripende. Vi håper vi kan unngå det, men da må alle følge opp de bestemmelsene vi har satt opp nå for de nærmeste dagene, sier ordføreren.

Må fortsette testing

Han ber om at folk fortetter å teste seg, og de gjerne tar ny kontakt med smittesporingsteamet om de kommer på ytterligere informasjon, enn de husket da de ble ringt opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nye smittetilfeller: Innfører familiekarantene

– Det bedre å dele for mye, enn for lite. Informasjon som kan virke ubetydelig, kan likevel være viktig. Og husk at smittesporingsteamet har taushetsplikt, sier ordfører Robert Cornels Nordli, som håper at de får ytterligere informasjon i løpet av helga etter hvert som nye smittetester analyseres.