GLADMELDING: Det blir sommerleir for barn på Hove i slutten av juli. Bildet er fra en tidligere idrettsleir på Hove. Foto: Stein Harald Øigård

Nå blir det leir på Hove likevel

Idrettsleiren på Hove måtte vike, men nå har Agder idrettskrets og Tromøy fritidsforum gladnyheter å komme med.

– Vi skal arrangere en mini sommercamp! Vi har akkurat fått innvilget 500.000 kroner, og kan nå invitere til gratis leir på Hove, forteller Vibeke Dehli i Tromøya fritidsforum til Agderposten.

Sommercampen blir redningen, da Idrettsleiren på Hove måtte avlyse, på grunn av koronasituasjonen. Arrangørene presiserer at leiren vil ha langt færre deltakere enn Idrettsleiren, slik at smittevernet ivaretas.

Har restriksjonene i boks

Planene for idrettsleiren er lagt fram og godkjent av kommuneoverlege Preben Avitsland. Aktivitetene vil kreve god koordinering for å sikre at restriksjoner blir overholdt.

– Aavitsland mente klart og tydelig at arrangementet, slik vi planlegger det nå, er hundre prosent gjennomførbart. Det vil være flere voksne til stede, og ikke for store grupper av barn, sier Dehli.

Beachparty og underholdning

Arrangørene har akkurat fastsatt datoene, og det hele sparkes i gang fredag 24. juli, og avsluttes mandag 27. juli. De lover også underholdning og et aldri så lite beachparty.

– Det er mye som planlegges på kort tid, men det blir masse aktiviteter, underholdning og opplevelser for barna. Det blir også beachparty i strandkanten, forteller Dehli.

GLEDER SEG: Vibeke Dehli er prosjektleder for Tromøy Fritidsforum. Hun gleder seg til å invitere til aktiviteter og leir på Hove. - Det blir skikkelig fint. Jeg tror det blir en opplevelse for barna, sier hun. Foto: Privat

Følg med på sosiale medier

Det er begrenset antall plasser på leiren, og arrangørene kan invitere 160 barn fra hele fylket. Påmeldingen skjer ved hjelp av et kodeord som legges ut på Tromøya fritidsforum og Idrettsleirens Facebooksider.

– Det vil bli lagt ut et kodeord i våre sosiale medier mandag 6. juli klokka 12. Kodeordet brukes ved registreringen. De som får plass, vil få en bekreftelsesmail fra oss, sier Dehli.

Kortreist sommeropplevelse

– Vi vet at mange barn og unge har færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting. At vi nå kan tilby en sommercamp vil bety mye for barna, forteller Dehli.

UTEAKTIVITETER PÅ HOVE: - Det blir fokus på uteaktivtet, friluft og mestring, forteller Dehli. Bildet er hentet fra en tidligere leir. Foto: Mona Hauglid