KORONA-MISTANKE: Arendal vidergående skole, Tyholmen. Foto: Frank Johannessen

Mistanke om koronasmitte i Arendal: Skoleklasse oppfordres til å holde seg hjemme hele helgen

En klasse ved Arendal videregående skole er bedt om å holde seg hjemme i helgen etter at en elev som har vært i Nord-Italia har fått forkjølelsessymptomer.

– Det er en av elevene våre som var på gjennomreise via Nord-Italia i vinterferien og i ettertid har fått forkjølelsessymptomer. Klassen til eleven er bedt om å holde seg hjemme i helgen mens vi venter på svar på prøven som er tatt av eleven, sier rektor ved Arendal videregående, Kjell Wedø.

Oppdatering: Lørdag ble det klart at prøvene var negative. Eleven ble dermed friskmeldt for korona-virus.

Totalt har fem personer fått påvist koronasmitte i Norge til nå. Tre av disse har vært i reise i Nord-Italia.

Fakta om koronasmittede nordmenn

• Fredag 28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist det nye koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia. Personen er isolert i egen bolig.

• Torsdag 27. februar: Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter at tre personer har fått påvist det viruset, men ingen av dem skal være alvorlig syke. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.

• Onsdag 26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for det nye koronaviruset og holdes i hjemmekarantene. Kvinnen er ikke syk, opplyser FHI.

• Onsdag 26. februar: En mannlig student bosatt i Firenze i Italia, testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

Eleven møtte på skolen første halvdel av uken, før forkjølelsessymptomene slo til.

– Eleven var hos fastlegen i dag for en sjekk og resultatet er ventet mandag, sier Wedø.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Møter som vanlig

De øvrige elevene i klassen er bedt om å møte som normalt til mandag.

ARENDAL SENTRUM: Arendal videregående skole midt i bildet. Avgjørelsen om å be elevene holde seg hjemme, er tatt i samråd med kommunens smittevernoverlege, Preben Aavitsland. Foto: Katrine Lia

Han vil ikke spekulere i hva som skjer videre hvis det viser seg at eleven er smittet med koronavirus.

Avgjørelsen om å be elevene holde seg hjemme, er tatt i samråd med kommunens smittevernoverlege, Preben Aavitsland.

SMS fra barnehage

Ved legevakten i Arendal har pågangen vært stor den siste tiden. Personer som mistenker koronasmitte blir dermed oppfordret til å ikke oppsøke verken legevakt eller legekontor.

Barnehager og skoler i distriktet vurderer fortløpende hvilke tiltak som skal iverksettes. Enkelte foresatte har allerede fått melding med informasjon om blant annet håndhygiene.

SMITTE-MISTANKE: En klasse ved Arendal videregående skole er bedt om å holde seg hjemme i helgen Foto: Frank Johannessen