GODT TILSKUDD: Runo Nygård (til ventre) og Arne Engebretsen i Sørfjell IL er godt fornøyde med tilskuddet gjennom fritidskortet. Foto: Eline Storsæter

Ministeren har et prestisjeprosjekt - og besøkte idrettslaget som får det til

Barne- og familieministeren Kjell Ingolf Ropstad vil at alle barn skal få fritidskort. Nå har han besøkt idrettslaget i Arendal som baner vei for andre kommuner.

– Fritidskortet har vært et utrolig godt tilskudd for oss, og det har bidratt til å bygge klubben, holde på medlemsmassen, samt å få nye medlemmer. Vi har et stort fokus på å tilby bredde i de ulike aktivitetene våre, forteller leder i Sørfjell IL, Runo Nygård til Agderposten.

IL Sørfjell er Arendal øst sitt største idrettslag. De over 600 medlemmene, er fordelt på idrettene fotball, håndball, barneidrett, volleyball, frisbee, badminton, bordtennis og judo.

Tusenlappen dekker

– Vi har lenge forsøkt å senke inngangssummen for medlemskapet til det laveste vi kunne. Når vi fikk fritidskortet, ble det hånd i hanske. Tusenlappen dekker kontingenten vår, som gjør at enda flere får mulighet til å være med, legger Nygård til.

Les også
En halv million ekstra til fritidsaktiviteter
Les også
Økte antall medlemmer med 35 prosent

Fornøyd minister

Etter fritidskortet ble annonsert før årsskiftet, har effekten av det statlige tilskuddet i idrettslaget gjort ministeren interessert.

– Arendal har fått til noe veldig bra, og jeg ser særlig til Sørfjell IL. Det er viktig for oss å få tilbakemeldinger på hvordan det har fungert, slik at de nye kommunene som nå skal få ordningen, kan se til Arendal for inspirasjon, sier Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Tirsdag besøkte Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad idrettslaget på Saltrød. Ministeren har vært svært opptatt av at barn og unge skal få delta på fritidsaktiviteter-

Les også
Ropstad: – Det er viktig at det kommer barna til gode
TILBAKEMELDINGER: Ropstad ville gjerne ha tilbakemeldinger fra kommunen, om hvordan løsningen med fritidskortet har fungert så langt. Her sammen med Runo Nygård, leder i Sørfjell IL. Foto: Eline Storsæter

Høye prosenter

Idrettslaget hadde en gjennomgang av medlemskontingenten i 2016 og 2017, og var det rundt 65 prosent av kontingenten som ble betalt inn. Med fritidskortet, var klubben oppe i 95 prosent over nyåret.

– Det er fantastisk bra! Det betyr at vi når ut til flere som får muligheten til å være en del av fellesskapet som idretten gir, forteller en fornøyd Nygård til Agderposten.

På god vei

Fakturaer for årets medlemsavgift, ble sendt ut til medlemmer før sommeren. Engebretsen og Nygård ønsker ikke å purre på innbetalingen.

– Vi ligger på rundt 75 prosent per nå, og det er veldig bra. Og med den rare tiden som har vært nå, har vi ikke hatt lyst til å presse på purringer med en gang. Vi på god vei, og vi håper det fortsetter i samme sporet. Fritidskortet er en gavepakke, forteller de to ildsjelene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

MODELL: Ropstad mener Arendal er en modell for andre kommuner som nå får tilbudet om fritidskort. - Særlig her i Sørfjell, ser vi hvor godt det faktisk kan fungere fremover også, sier ministeren. Foto: Eline Storsæter

Fra judo til håndball

Arendal har vært en forsøkskommune for fritidskortet siden i fjor. Barne- og familieministeren er imponert over hvordan Sørfjell IL har rullet ut fritidskortet for sine medlemmer og interessenter.

– Jeg er mektig imponert over Arendal, og særlig fascinert av løsningene i Sørfjell IL, sier Ropstad.

Med gode løsninger, henviser ministeren til en samlet medlemsavgift – uavhengig av aktivitet eller idrett.

– Det har vært en kjepphest for oss. Det handler om å dekke bredden for oss, og sørge for at barn og unge får teste ulike aktiviteter, og slippe å betale noe mer for det. Alt fra judo og fotball, til håndball og frisbee, sier Nygård.

EN VEI Å GÅ: Sørfjell ILs leder, Runo Nygård, mener den digitale løsningen for å få tilgangen til fritidskortet burde vært enklere. Foto: Eline Storsæter

Vil øke tusenlappen

Ropstad kunne også fortelle at Bufdir, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, jobber med en ny digital plattform, som også kan være aktuell i fritidskort-prosjektet fremover.

– Det som er helt sikkert er at det skal være enkelt å delta på aktiviteter. På sikt vil jeg at alle barn i Norge skal få tilgangen til fritidskortet. Så vi skal jobbe videre med å øke tusenlappen, legger ministeren til.

Til nå har barn mellom 6–18 år, fått tilgangen til fritidskortet gjennom portalen Friskus. Her får hvert barn 1.000 kroner i halvåret, som de kan benytte på en fritidsaktivitet.