VANT STORT: En heldig dame vant en million kroner på pantelotteriet hos Joker Homborsund. Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet

Måtte telle nullene - vant en million på panteflasker

Hytteturisten holdt på å glemme hele pantingen, men klarte å sikre seg en pen gevinst istedet på Joker Homborsund.

Storgevinsten tikket inn tirsdag for den heldige turisten, som egentlig måtte på lokalbutikken ved hytta for å handle litt vaskepulver.

– Jeg hadde bare med noen bokser, og glemte dem i bilen. Jeg gikk inn med dem og trykket på pantelotteriknappen som vanlig, og så kom den samme lyden som det pleier, men remsa var mye lengre. Jeg ble mildt sagt overrasket. Det var en veldig fin avslutning på ferien, sier den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Les også
Joker-millionær: - Hvor mye vant jeg igjen? Oi, herrefred!

Hun skryter av nærbutikken i Homborsund og er ofte innom for å handle smått og stort. Og noen ganger bare for å pante tomgods. Standarden er å trykke på knappen og gi kronene til Røde Kors, og det er som regel ikke gevinst.

Sinnsykt

– Vi diskuterte faktisk nylig om det faktisk er noen som vinner. Nå er det avgjort! Uansett så trykker jeg som regel for å gi pengene vekk, det er en enkel måte å bidra på. Men å vinne toppgevinsten var helt sinnsykt, sier vinneren til Agderposten.

Butikksjef Bård Lund Jonassen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, men via Pantelotteriet formidler han at han synes det er veldig gøy at man kan supplere feriebudsjettet ved å besøke butikken hans. Pantelotteriet har bare vært aktivt i butikken siden nyttår. men har blitt populært i sommermånedene med alle turistene som er innom.

– Tirsdag var den tristeste dagen på lenge, med stiv kuling og skikkelig høst, så det var et fantastisk lyspunkt, sier vinneren.

Viktige penger lokalt

Hos Røde Kors i Agder er gleden stor over å ha fått en lokal vinner av en pantemillion, men også over givergleden som sørger for økt aktivitet i mange av lokalforeningene.

– Det kan virke som et lite bidrag når du velger å trykke på lotteriknappen i stedet for panteknappen, men det blir viktige midler til lokalforeningene som får de lokalt innsamlede midlene, sier Terese Væting i Agder Røde Kors.

Pengene som samles inn i Homborsund går da eksempelvis til Grimstad Røde Kors.

– Lokalforeningene disponerer pengene som de vil, men jeg vil trekke frem hjelpekorpsene som har en beredskap som koster og alle aktivitetene for barn og unge vi har gjennom sommeren som kan løftes ekstra takket være pantekronene, sier Væting.

Artikkelen fortsetter under annonsen.