SKJØT MOT BYGG: En mann er pågrepet i en væpnet aksjon etter at han skal ha skutt mot Blå Kors-bygget i Gårdsveien i Arendal torsdag ettermiddag. Foto: Elisabeth Grosvold

Mann skjøt mot institusjon: Pågrepet av væpnet politi

En mann i 40-årene er pågrepet etter en trusselsituasjon på Blå Kors Sør Rehabilitering i Arendal.

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 16.49 torsdag ettermiddag, men meldte først om hendelsen på Twitter klokken 19.10.

– Melding om mann som har skutt i og ødelagt et vindu på en privat institusjon. Mannen pågrepet av bevæpnet politi, opplyste Agder politidistrikt i den første meldingen.

– Softgun

– Vi fikk melding om at de ansatte ved institusjonen hadde hørt et smell. Det er snakk om et skudd med et ikke-grovkalibret våpen, sier operasjonsleder Eivind Formo sier til Agderposten.

Det skal være snakk om enten en softgun eller et luftvåpen.

– Ingen personer ble skadet, men det var en ubehagelig opplevelse for dem som var på jobb, sier operasjonslederen.

Agderposten har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder på Blå Kors Sør Rehabilitering Torbjørnsbu torsdag kveld, men så langt uten å lykkes.

KULEHULL: Vinduet på døra som er nærmest veien, på Blå Kors bosenter, har et tydelig kulehull. Foto: Elisabeth Grosvold

Pågrepet

Politiet bevæpnet seg og rykket ut til institusjonen, som ligger i Gårdsveien nordvest for Arendal sentrum. Ikke så langt fra Bjønnes stadion.

– Det ble iverksatt søk etter vedkommende og under leting kom politiet over mistenkte. Han ble pågrepet ikke så langt unna institusjonen, sier Formo.

Mannen i 40-årene ble pågrepet uten stor dramatikk. Han hadde allerede kontaktforbud mot institusjonen han oppsøkte og vil bli anmeldt for dette, i tillegg til selve skytingen.

Politiet har med andre ord opprettet sak. Mannen er pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blåkors gårdsveien: N/A Foto: Elisabeth Grosvold