ISBJØRN: Illustrasjonsfoto. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Mann angrepet av isbjørn på Svalbard

En mann ble angrepet og skadd av en isbjørn i Mohnbukta på østsiden av Spitsbergen tirsdag, men slapp unna med lettere skader.

Meldingen om angrepet kom klokka 9.25 tirsdag. Sysselmannens helikopter rykket til stedet, som ligger mellom 8 og 10 mil fra Longyearbyen, med lege om bord. Ved 11-tiden returnerte helikopteret, og den skadde mannen ble fraktet til sykehuset.

Les også
Hun var sjefen hans på Svalbard. Nå blir hun sjefen hans i Agder

Det var to personer i følget og isbjørnen ble skutt og drept i sammenstøtet, melder Sysselmannen.

– Mannen ble påført lettere skader. Som alle saker der en isbjørn blir drept vil også denne bli etterforsket, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmannen til NTB.

Les også
Utenlandsk mann døde etter isbjørnangrep på Svalbard
Les også
Arendalitt hos Sysselmannen: – De bruker ikke nødvendigvis døra

Han opplyser at den skadde mannen har opphold i Longyearbyen og ikke er turist på Svalbard eller var del av noen form for guidet tur. Etter det Svalbardposten får opplyst, jobbet de to mennene for selskapet Polar X og var på stedet for å måle tykkelsen på isen da de ble angrepet av bjørnen bakfra.

– Det er tydelig at dette var en bjørn som hadde bestemt seg for å angripe. Begge to er erfarne, fastboende folk, det er snakk om ren uflaks. Det skulle ikke ha skjedd, sier innehaver Jason Roberts av Polar X.

Ifølge Svalbardposten skal det ha vært observert mye isbjørn og -spor i Mohnbukta de siste dagene.

Les også
Blåhvaljeger byttet ut Svalbard med Sørlandet
Les også
Flere bjørne-utfordringer for Vidar hos Sysselmannen