Regjeringen med siste nytt om korona-situasjonen

Helseminister Bent Høie holder sammen med blant andre helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold regjeringens ukentlige pressekonferanse om koronasituasjonen.

Pressekonferansen begynte klokken 14. Den er nå avsluttet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) understreket alvoret i smitteutbruddene i Norge den siste tiden.

Den siste tiden har det vært lokale utbrudd i Oslo, Moss og Haugesund/Sveio, samt et utbrudd på hurtigruteskipet Roald Amundsen.

– Lave smittetall fikk oss kanskje til å glemme alvoret. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er, sa Høie på fredagens pressekonferanse.

Noen punkter:

• Det blir forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet. Regjeringen vil gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen i begynnelsen av september.

• Det åpnes ikke for reiser til utenfor EØS-området uten at man ilegges karantene ved hjemreise til Norge. Regjeringen anbefaler også å unngå unødvendige reiser til alle land. Det gjelder selv land som er betegnet som «grønne».

• Folkehelseinstituttet arbeider med de andre nordiske landene om å finne fram til en felles forståelse av hvor og når det skal anbefales munnbind. Regjeringen varslet på fredagens pressekonferanse at det kan komme råd om bruk av munnbind for eksempel i kollektivtransporten i rushtiden.

• Grensen på 200 personer beholdes for arrangementer. Regjeringen åpner dermed likevel ikke opp for arrangementer med 500 personer fra 1. september

• Heller ikke idretten åpnes ytterligere opp nå. Det blir ikke kamper og konkurranser i breddeidretten for dem over 19 år fra 1. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Det blir ikke lempet på 1-metersregelen på kinoer og andre arrangementer.

– Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på på miste kontrollen nå, sa Høie under pressekonferansen.

Artikkelen oppdateres

Les også:

Les også
Økt etterspørsel av munnbind i Arendal
Les også
Strammer inn besøksrutiner
Les også
Utenlandsferjer strammer inn smittevernkravene