Kragerø: Leteaksjon etter mann i skjærgården

(Varden) Letemannskap har funnet mannen som ble meldt savnet onsdag morgen. Mannen er bevisstløs.

SISTE: Ved 11.15-tiden melder politiet at mannen er funnet og at det er satt i gang hjerte- og lungeredning. Rett etter klokken 12 opplyser politiet at mannen nå er bevisst og fraktet til Sykehuset Telemark i Skien.

Det var ved 04.30-tiden at politiet satt i gang en leteaksjon etter en mann i Kragerø-skjærgården. Det er kjente av mannen som har meldt ham savnet.

– Vi har ikke noe definert søksområde. Men vi leter ulike steder der vi har fått vite han hatt tilhold tidligere, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen.

To helikopter

– Foruten flere båter utpå fjorden, er også et Sea King-helikopter og et politihelikopter med og leter i område mellom Kragerø og Valle, forteller innsatsleder på stedet, Sondre Dahl til Varden.

Ifølge Dahl skal den savnede mannen ha kranglet med samboeren før han forsvant. Opplysninger fra henne gjør at politiet er bekymret.

– Han har trolig drukket så mye metadon at det er dødelig. Derfor har vi satt i gang med en stor leteaksjon med alt av ressurser, og jobber for fullt for å finne ham. Det er bekymring for at han kan dø eller allerede har dødd av metadonen han har fått i seg, sier Dahl.

Kjørte båt

Politiet opplyser at mannen har på seg en sort olabukse, sort T-skjorte og sorte sko. Båten han ble sett kjørende i er en åpen With 10 fot, med en sort Mercury påhengsmotor med 25 hestekrefter.

Dahl opplyser at politiet lokalt jobber med å snakke med venner og kjente av mannen for å finne ut av hvor mannen eventuelt kan befinne seg.