annonse

Kvinne alvorlig skadd etter brann i Grimstad

SLUKKET BRANN
SLUKKET BRANN: Brannvesenet rykket onsdag ettermiddag ut på en brann ved Berge gård i Grimstad. (Foto: Tarald Reinholt Aas)
Rykket ut
Rykket ut: Brannvesenet var raskt på plass det brann i omsorgsbolig. (Foto: Tipser)
3. ETASJE
3. ETASJE: Esther bor i tredje etasje, rett til høyre for leiligheten der det tok fyr. (Foto: Inger Stavelin)
FLYTTER
FLYTTER: Åtte leiligheter kan ikke brukes den første natta, og Henry Pedersen kjører noen beboere til Frivolltun. (Foto: Inger Stavelin)
GANGEN
GANGEN: Det var tørt og nyvasket i korridoren utenfor brannleiligheten da Agderposten slapp inn i kveldingen. (Foto: Inger Stavelin)
Berge gård

En person er sendt til sykehus med brannskader etter brann i omsorgsbolig i Grimstad.

Matias Smørvik
  • Stein Larsen
Inger Stavelin

Det brøt ut brann på Berge gård i Grimstad onsdag ettermiddag. Brannvesenet responderte på en automatisk brannalarm og oppdaget senere at det var full brann i en leilighet i andre etasje. 

– Vi har reddet en kvinne ut fra leiligheten som brant. For å berge personen var vi nødt til å bryte oss inn i leiligheten via verandaen, sier brannvesenets utrykningsleder på stedet, Otto Jensen. 

Store skader på boligene

Personen er sendt til sykehus med brannskader. Hun var bevisst da hun ble reddet ut. Akuttmottaket i Arendal betegnet kvinnen som alvorlig skadd. Hun er nå sendt videre til Haukeland Universitetssykehus for videre behandling. Sykehuset er anerkjent for deres kompetanse på alvorlige brannskader. 

I tillegg undersøkes ansatte og beboere på omsorgssenteret for røykskader av ambulansepersonell. Beboere er evakuert ut av tilhørende leiligheter da alarmen gikk.  

Fra utsiden kunne man se tydelige sotskader på vinduene i leiligheter. I gangen er det både vann, sot og røyk. Flere leiligheter bekreftes å være midlertidig ubeboelige på grunn av brann-, røyk- og vannskader.

Flytter beboere

– Vi har en samling med ansatte nå i kveld, og vi følger opp beboere - blant annet med praktiske utfordringer, sier enhetsleder ved Berge gård, Arne Værland. 

En fløy er direkte berørt av brannen. Rundt åtte leiligheter er såpass skadet av vann eller røyk, at beboerne må være et annet sted i natt til torsdag. Det betyr enkelte midlertidige rokkeringer. 

– Noen blir værende på på Berge gård, mens noen flyttes til andre steder i kommunen med ledig kapasitet. Det var blant annet tilgjengelige plasser på Frivolltun, så dette ser ut til å ordne seg, sier Værland. 

I mars 2017 investerte Grimstad kommune fem millioner kroner i brannsikringstiltak ved omsorgsboligene. Det ble blant annet brukt på sprinkleranlegg som ble aktivert som følge av brannen.  

Politiet jobber nå med å finne brannårsaken. 

– Vi har teknikere der ute, og det blir gjort undersøkelser av personen og brann. Dessuten tas det forklaringer fra vitner, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt. 

– Per nå har vi ingen formening om hvordan brannen oppstod, sier hun. 

Slukket flammene

Nødetatene mottok melding om brannen klokken 15.19 onsdag ettermiddag, noe som medførte full utrykning for brann, politi og brannvesen. Personalet og beboere var etter kort tid ute av omsorgsboligene. 

Berge gård senter består av 76 heldøgns omsorgsleiligheter som er drevet av Grimstad kommune. 

annonse

annonse