EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland. Foto: François Lenoir, / Pool Photo via AP / NTB scanpix

Korona-rekord i USA

Over 77.000 nye koronasmittede i USA, og enorm redningspakke fir EU vedtatt. Her er de viktigste nyhetene utenriks og innenriks natt til lørdag 18. juli.

Nok en ny rekord i koronasmittede i USA

For tredje dag på rad markerer USA ny rekord i antall koronasmittede på ett døgn. 77.638 nye smittede ble registrert fredag, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Mistenkt etter bombetrussel løslatt

En 51 år gammel britisk statsborger er løslatt etter først å ha vært siktet for bombetrussel mot et Ryanair-fly fredag.

Mann i 20-årene død i trafikkulykke i Lillehammer

En mann i begynnelsen av 20-årene er omkommet i en trafikkulykke i Lillehammer. Pårørende er varslet, opplyser politiet i Innlandet.

Første dag av EU-møte slutt uten resultat

EU-lederne avsluttet sent fredag kveld første dag av et toppmøte for å vedta en enorm redningspakke etter koronaepidemien, uten resultat.

Møtet fortsetter lørdag klokka 11, men hittil har EU-lederne møtt en mur av motvilje fra en gruppe nøysomme land under ledelse av Nederland og Østerrike.

EU fordømmer USAs sanksjonspolitikk

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland.

– Vi har sett denne økende trenden i tilfeller som Cuba, Iran, Den internasjonale straffedomstolen, og nå sist når det gjelder Nord Stream 2 og Turkmenistan-prosjektene, sa Borrell.

USA: Tyrkia har sendt 3.500 syriske soldater til Libya

Pentagon mener at Tyrkia sendte mellom 3.500 og 3.800 betalte syriske krigere til Libya i de tre første månedene i år.

I en rapport sier det amerikanske forsvarsdepartementets generalinspektør at Tyrkia betalte og tilbød statsborgerskap til tusener av syriske leiesoldater for å kjempe for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Kayhan Ozer / Pool Photo via AP / NTB scanpix