annonse

Kongefamilien fulgte Nupens båre

BISATT
BISATT: Fra bisettelsen til kunstneren Kjell Nupen i Søm kirke i Kristiansand tirsdag. Bjørn Eidsvåg og Magne Furuholmen var med på å bære Nupen til hans siste hvile. ( Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
I BEGRAVELSE
I BEGRAVELSE: Dronning Sonja og Kong Harald ankommer til bisettelsen til kunstneren Kjell Nupen i Søm kirke i Kristiansand tirsdag. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
SØM KIRKE
SØM KIRKE: Kjell Nupen begraves fra Søm Kirke.
I KIRKEN
I KIRKEN: Bjørn Eidsvåg på vei inn i Kjell Nupens begravelse.
ØNSKET DET ENKELT
ØNSKET DET ENKELT: Familien ønsket en enkel ramme rundt Kjell Nupens begravelse. Foto NTB/Scanpix
SKAL TALE
SKAL TALE: Magne Furuholmen ska tale i begravelsen til Kjell Nupen i Søm kirke i Kristiansand. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
I KIRKEN
I KIRKEN: I BEGRAVELSEN: Bentein Baardson (t.v.) og Marit Tjessem ankommer bisettelsen til kunstneren Kjell Nupen i Søm kirke i Kristiansand tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Med både kongepar og kulturminister til stede ble kunstneren Kjell Nupen tirsdag bisatt fra Søm kirke i Kristiansand tirsdag

  • NTB

Den kjente billedkunstneren døde 12. mars i år, etter kort tids kreftsykdom, 58 år gammel.

Søm kirke, som Kjell Nupen selv utsmykket i 2004, var fylt opp av familie, venner og kolleger som tok et siste farvel med den kjente kunstneren.

– Han var en folkekjær kunstner som har betydd mye for hele Norge. Det synliggjøres med at hans verker er tilgjengelig rundt omkring i hele Norge, men også i utlandet, sa kulturminister Thorhild Widvey til NTB da hun ankom seremonien.

Kongeparet ankom kirken like før bisettelsen skulle starte klokken 12.00. Dronning Sonja var Kjell Nupens mest kjente elev og var en god venn av kunstneren.

Tidligere a-ha-medlem Magne Furuholmen holdt minneord i kirken, og bar kisten ut fra kirken sammen med blant andre Bjørn Eidsvåg. Begge var gode venner av Nupen.

– Han var en utrolig inspirator og en meget nær venn, sa Magne Furuholmen til NTB.

LES OGSÅ: 

LES OGSÅ: 

Familien ønsket en enkel seremoni, og ba om at det gis gaver til hjelpeprosjektet SoN i Kristiansand, isteden for blomster og kranser i kirken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse