KONSERNSJEF: Kitron-sjef Peter Nilsson er av forståelige grunner glad for storkontrakten. Foto: Kitron

Kitron fikk kontrakt verdt 150 millioner – satser mot batterier

Mellom 2022 og 2025 skal bedriften produsere batteristyringssystemer: – Dette er et område av strategisk betydning for Kitron, sier konsernsjefen.

«Kitron utvider tjenesteomfanget for en større eksisterende kunde til å dekke produksjon av batteristyringssystemer. Den nye tildelingen dekker i utgangspunktet perioden 2022 til 2025 og har en verdi på 150 millioner kroner».

Produksjonen skal foregå på Kitrons fabrikk i Polen. Kontrakten omfatter også ulike tjenester, opplyser bedriften.

– Vi er veldig glade for å utvide dette forholdet med en ny produktlinje. Batteristyringssystemer er et eksempel på vekstpotensialet i det grunnleggende skiftet fra fossilt brensel til elektrifisering. Dette er et område av strategisk betydning for Kitron, som for tiden bidrar til å drive den sterke veksten vi ser innen elektrifisering, forteller Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron.

Kitron ble grunnlagt i Arendal på 1960-tallet, og har siden da vokst til å bli «et ledende skandinavisk foretak innen produksjon av elektronikk og relaterte tjenester for sektorene forsvar/luftfart, energi/telekom, industri, medisinsk utstyr og offshore/marine».

Kitron omsatte for rundt fire milliarder kroner i 2020 og har rundt 1.800 ansatte.