Det er onsdag lange køer og mye venting ved fjellplatået Preikestolen i Forsand kommune i Rogaland. Foto: NTB Scanpix

Kilometerlang kø ved Preikestolen

Parkeringskapasiteten er sprengt ved Preikestolen, med kø helt ned til riksveien. En politipatrulje ble sendt til stedet, men kunne ikke gjøre mye.

– Det er i hvert fall halvannen kilometer med kø på riksvei 13. Og derfra er det et par kilometer opp til parkeringsplassene, så det står veldig stille, sier operasjonsleder Olaug Bjørnson i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

Det er tusen parkeringsplasser ved turistmagneten, og de er alle i bruk onsdag.

– Det er vanvittig kø. Det er kø ned på riksveien, og vi har bedt politiet om hjelp, sier daglig leder Helge Kjellevold i Stiftelsen Preikestolen til TV 2.

Han forteller videre at lite busstransport og mangel på ferje i området har ført til at alle besøkende nå har kommet i bil, som igjen førte til trafikkorken.

Sørvest politidistrikt sendte ut en patrulje til stedet for å løse opp trafikken, men konkluderte med at det ikke var så mye de fikk gjort.

– Vi var der en tur, og da konkluderte de med at det var en topp og at det kom til å bedre seg. Politiet dro derfra ganske fort, da det ikke var så mye vi kunne gjøre, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm til NTB like før klokka 14.30.

Ifølge Preikestolens nettsider trekker fjellplatået, som ligger i Sandnes kommune i Rogaland, 300.000 mennesker hvert år.

I sommer er det på generelt grunnlag ventet langt større pågang i hele Norge, spesielt fra innenriksturister, som følge av at koronapandemien har brakt med seg reiserestriksjoner, før tilreisende europeere nå også får muligheten til å reise inn i landet.

(©NTB)