GRIMSTAD: Onsdag kveld har kommunen et nytt smittetilfelle. Foto: Jon Andreassen

Nytt smittetilfelle: - Ukjent smittevei

Onsdag kveld melder Grimstad kommune om et nytt smittetilfelle. De ber kafégjester være obs på symptomer.

Onsdag kveld melder Grimstad kommune om nok et koronatilfelle.

– Dette er en mann mellom 30 og 39 år, og foreløpig er status ukjent smittevei. Smittesporingsteamet jobber med kartlegging, og håper å avdekke smitteveien i løpet av de neste timene, opplyser kommunikasjonssjef Petter Toldnæs onsdag kveld.

Tidligere onsdag, gikk kommunen ut med en påminnelse til gjester på Café Ibsen, hvor en person testet positivt i etterkant av besøk.

Foto: Sondre Steen Holvik

– I forbindelse med en positiv prøve, så har vi et stort behov for å informere gjester som var på Café Ibsen mellom klokken 13 til 15 lørdag 27. februar, sier kommunikasjonssjef Petter Toldnæs.

Smittetilfellet onsdag kveld, knyttes foreløpig ikke til smittetilfellet ved kafeen.

Gjør smittesporing lettere

Toldnæs skryter av kafeens innsats. Det gjør det lettere å samle informasjon om gjestene.

– Det gjør smittesporingsarbeidet betydelig lettere. Men de som har sittet på de nærmeste bordene vil få en telefon fra teamet, med beskjed om å gå i karantene og ta en test. Vi har ingen grunn til å anta at vi har å gjøre med en mutert variant av viruset, men vi ønsker likevel at alle andre som har vært der i samme tidspunkt om å være oppmerksomme, og hvis de føler seg syke eller har ubehag må de gå i karantene og ta test, legger Toldnæs til.

– Har god verdi

Jens Otto Dolva på Café Ibsen, sier til Grimstad Adressetidende at det var god avstand mellom bordene lørdag, så han håper og tror at ikke mange blir smittet at dette ene tilfellet.

– Det er en vanskelig tid, og vi har bestemt å holde åpent, med smittevernreglementet vi har lagt oss på, med registrering av gjester og god hygiene. Men samtidig må sies at det er en vanskelig vurdering og avveining. Å holde åpent har også en verdi for folk flest, å ha en plass å møtes, sier Dolva til avisen.

POPULÆR: Café Ibsen i Løkkestredet er en populær kafé i byen. Foto: Dagfinn Grønlund

En usynlig fiende

– Til tider lurer vi jo på om vi burde holde stengt. Det er en tøff periode. Vi kan jo ikke garantere at det ikke kan komme en som er smittet inn døra. Det var tungt og vondt å få en slik beskjed. Men vi, i likhet med andre i en slik situasjon, så løper man jo en risiko uansett hvor en befinner seg. Dette er jo en usynlig fiende, sier Jens Otto Dolva.

Grimstad fikk et nytt smittetilfelle med ukjent smittevei tirsdag. Med smittetilfellet onsdag, har kommunen 77 smittetilfeller siden mars i fjor.