SLUTTER: Jim Seldal trekker seg fra samarbeidet med kommunen om drift av kiosk i Stølsviga. Han hevder å ha fått beskjed om at hunden Lisa (15) ikke lenger kunne være med ham på jobb i kiosken.

Jim trekker seg fra kiosken i Stølsviga i protest: - Begeret er fullt

Jim Seldal har drevet kiosken i det kommunale bygget på Stølsviga i en årrekke. Nå er det slutt.

– Begeret rant over da jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne ha med bikkja på jobb lenger. Hunden er 15 år og har gått her sammen med meg i alle år. Kan ikke Lisa (hunden) være med, så vil ikke jeg heller lenger, sier Jim Seldal til Agderposten.

Avdelingsleder for park, idrett og friluft i Arendal kommune, Jann B. Nilsen, kjenner seg ikke igjen i flere av påstandene til Seldal. Tilsvaret fra kommunen kommer lenger nede i saken.

Drevet i 12 år

Jim Seldal har drevet kiosk i det kommunale bygget i Stølsviga i Arendal i 11-12 år. Han har også - mye på eget initiativ - fungert som en slags oppmann for området.

– Jeg har vasket doene, jeg har ryddet og stelt her ute og gått en del kveldsvakt blant annet. Tidligere var hyttefolket plaget av mye festing og knuste flasker og sånn, det har jeg fått satt en stopper for. Jeg har trivdes veldig bra her ute, men nå er det dessverre slutt, sier han.

Bygget som huser kiosken i Stølsviga er kommunalt eid. Området er friområde og delvis nasjonalpark.

Det var Arendal kommune som i sin tid spurte om Seldal ønsket å drive kiosk i bygget. Han står for varene og driften, lønna er det han selv omsetter for. Seldal er ikke ansatt av kommunen og får heller ikke lønn av Arendal kommune for arbeidet han gjør i kiosken eller i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Blir, hvis hunden blir

– Det har gått veldig greit i alle år. Men det siste året har bygartneren (Nilsen red.anm.) og kommunen blandet seg mer inn. Det har vært snakk om endringer her ute, men jeg har ikke vært invitert med på møtene. Jeg tror ikke de ønsker å ha meg med i de nye planene, samtidig har jeg forsøkt å være positiv. Men da dette med hunden kom opp, da rant begeret over, sier han, og fortsetter:

FULLT BEGER: Jim Seldal og hunden Lisa (15) har vært et fast innslag i Stølsvika i mange år. Nå er det slutt.

– Da ga jeg beskjed om at hvis ikke hunden kan være der, så kan ikke jeg heller. Det var de ikke interessert i, så da står vi her da, sier Seldal, som understreker at han ombestemmer seg hvis de tillater at hunden får være med på jobb.

– Det er alt det handler om for meg - og det er opp til dem. Men jeg kan ikke la Lisa være alene. Hun har aldri vært alene, sier han.

– Sosialt midtpunkt

Seldal understreker også at de aller fleste av naboene og hyttefolkene ute i Stølsviga har vært veldig fornøyde med Seldals drift av kiosk og bidrag til området.

Etter at nyheten om Seldals exit fra kiosken har begynt å spre seg på sosiale medier, har flere tatt kontakt med ham og uttrykt skuffelse over at han nå gir seg.

«Han stiller opp hvis noen på stranda trenger hjelp, han er et sosialt midtpunkt for mange som benker seg både ute og inne. Hvem skal fylle alle disse funksjonene nå?» spør en av hyttebeboerne på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seldal og avdelingsleder Nilsen har avtalt at han skal drifte kiosken frem til 1. juli. Deretter er det slutt.

Seldal tok for øvrig kontakt med Nilsen tirsdag ettermiddag og forteller at det fra kommunens side er avgjort at avtalen avsluttes innen 1. juli.

– Men jeg vil få fra at det aldri har vært mitt ønske om å slutte her, det skjer fordi kommunen vil det slik, sier Seldal.

– Hunden har ikke vært tema

– Kommunen og Seldal har litt ulike synspunkter for utviklingen fremover. Det har ført til at han har takket nei til videre samarbeid. Det er synd, men sånn er det. Det er hans valg og ikke noe vi kan gjøre noe med, sier avdelingsleder for park, idrett og friluft, Jann B. Nilsen.

Han fastholder tirsdag ettermiddag at det er Seldal som har valgt å avslutte samarbeidet med kommunen. Det skjedde etter at kommunen ønsket en en oppgradering og fornyelse av området og fasilitetene.

Nilsen hevder på sin side at Seldal har vært invitert til alle aktuelle møter som har omhandlet drift av kiosk og område. Seldals påstand om at hunden ble nektet å være med i kiosken, mener Nilsen ikke stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ukjent for meg at han skal ha blitt nektet å ta med hunden. Det har ikke vært noe tema, hevder Nilsen, som understreker:

– Det er han som har valgt å takke nei til videre samarbeid. Det tar vi til etterretning og vil nå lete etter nye samarbeidspartnere som kan overta der ute og utvikle området videre, sier bygartneren.

Han presiserer at Seldal ikke er ansatt i kommunen, men at han «har en avtale om å disponere huset i Stølsvika mot at han utfører tilsyn og vedlikehold av området som gjenytelse».