Lørdag skal ni av sentrumsbutikkene vise fram utvalget på det tradisjonelle moteshowet til Lillesands handelsstand.

– Det har blitt en populær tradisjon, og vi kjører på likt i år som i fjor med catwalk i Strandgata og Vestregate, sier Bettina Friis Pedersen på Frøken Friis.

– Det er en unik mulighet for alle å komme og se mangfoldet i byen.

Butikkene skal vise fram årets vår- og sommertrender.

– Vi har leid DJ fra Kristiansand, og så blir det catwalk i en times tid, sier Friis Pedersen.

– Stolt

I fjor var det strålende vær på moteshowsdagen og ifølge værmeldingen til Yr.no kan det se ut som det blir både sol og opp mot 14 grader også denne lørdagen.

– Jeg blir så stolt år etter år når jeg ser hva vi får til med moteshowet vårt i den bittelille byen vår. Det er så fint, sier Friis Pedersen.

I tillegg til moteshowet blir det også trekning av gavekort til handlende kunder, og for første gang har arrangementet en kvinnelig speaker, nemlig Kaja Gray.

Stort utvalg

De deltakende butikkene treffer Lillesands-Posten tirsdag for å fortelle om helgens arrangement. De bruker anledningen til å ta et oppgjør med stemmene som sier Lillesand er en by med få butikker og lite utvalg.

– Vi er en gjeng med nisjebutikker og det gjør utvalget vi har i Lillesand helt unikt, sier Friis Pedersen.

– Det kommer ukentlig kunder utenbys fra som skryter av utvalget vi har her. Ingen kan si at vi har lite utvalg her, sier Hæla i takets Vibeke Moltu Sagebakken.

Frøken Friis, Interiørfruene, Alexandra, Barnestreker, Hæla i taket, Allehaande, Bertrands, Lillesand Optikk og Iris Skin Tonic gjør et kjapt anslag.

– Til sammen har vi opp mot 300 forskjellige leverandører, og det ligger mye arbeid bak våre håndplukkede varer i alle prisklasser, sier Friis Pedersen som sammen med de andre butikkeierne håper lillesandere kan se verdien av sentrumsbutikkene i Lillesand.