– Det er med stor sorg vi må meddele at musikeren Stephen Ackles har gått bort. Han ble funnet i sitt hjem på Langhus i dag. Familien ber om ro i sorgen, sier broren Erik Ackles til NTB.

Stephen Ackles vokste opp i Brevik med norsk mor og amerikansk far. Han har gjennom flere tiår gledet publikum med musikk og sang. Han startet musikkarrieren allerede som 14-åring da han han vant en talentkonkurranse.

Elvis-suksess

Ackles hadde de siste åra blant annet suksess med Elvis-konserter sammen med Paal Flaata og Vidar Busk.

– Det er kjempemoro med premiere i Brevik. Er du fra Brevik, så er du fra Brevik. Det holder livet ut. Jeg tror jeg kjenner alle her i kveld, sa Ackles da de hadde premiere på gospelturneen «In Memory of Elvis» i en fullsatt Brevik kirke i 2018.

Paal Flaata ble svært overrasket over nyheten om Ackles bortgang.

– Det kom brått på, skriver Flaata i en SMS til Varden, og legger til:

– Det er bare én Stephen.

I 2012 opptrådte Ackles i NRK-programmet Trygdekontoret med en cover av Paul Wibiers låt «Satan». Fremføringen fikk fikk VGs Anders Giæver til å lure på om dette var det beste musikkinnslaget på NRK noensinne og låta ble kåret til årets coverlåt.

I 2017 turnerte Ackles med med søsteren til rockelegenden Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis, med showet «Great Balls of Fire». Han deltok også tre ganger i den norske utgaven av Melodi Grand Prix, skriver NRK.

Ackles hadde en periode verdensrekorden i å synge Elvis-sanger i over 30 timer i strekk i 2003.

Lokale musikere i sjokk

Frederik Mustad stod på scenen med Stephen Ackles i Ælvespeilet tidligere denne måneden. Da ble det arrangert Jerry Lee Lewis-tribute - hvor overskuddet gikk til «Katrines kamp for livet».

Han forteller at det lokale musikkmiljøet er i sjokk over nyheten. Ackles har vært en person som har betydd mye for ham helt siden han var liten, og han beskriver han som en raus og inspirerende mann.

– For en ufattelig trist dag. Jeg er i sjokk. Lørdag 16. september delte vi scene sammen i Ælvespeilet i Porsgrunn. Han stilte opp på en av flere innsamlingskonserter som er gjennomført det siste året. Jeg ble kjent med Stephen som ung gutt på grunn av min interesse for Elvis og Jerry Lee Lewis. Han delte og lærte meg alt han kunne, han inviterte meg sammen med han på scenen. Stephen var en raus mann som nødvendigvis ikke hadde i overflod selv. Lørdag 16. september var han i storform, dress og sko var gjennomtenkt og han skinte. Slik han fikk meg til å føle at jeg skinte, de gangene han introduserte « en kompis fra Langesund» på sin scene og sitt show. Takk for inspirasjonen, de dødskule pianotimene hos bestemor i Brevik. Alle gangene vi delte scene på Wrightegaarden og Verftet. Og ikke minst takk for den du var kompis. Savnet er stort. Hvil i fred min gode venn, skriver Mustad på Facebook.

– Ufattelig trist

Frp-politiker Bård Hoksrud har delt følgende Facebook-status nå i kveld.

– Det er bare så ufattelig trist. Stephen var en utrolig flott person. Når Ingunn og jeg kjøpte vår første bolig sammen var han naboen. Han stilte opp og sang for meg da jeg var med i 4 stjernes middag. Alltid tid til en hyggelig prat når vi møttes.

Det er mange som deler sin sorg på sosiale medier torsdag kveld. «Min nydelige, gode, morsomme, dyktige, fantastiske, musikalske, trygge og gode venn igjennom mange år er død», skriver en. «Hvil i fred», skriver en annen.

– Musikknorge mistet en av sine største og mest folkekjære stjerner. Takk for de fine spillejobbene jeg fikk gleden av å gjøre sammen med deg. Mine dypeste kondolanser til familien, venner og kolleger, skriver musiker Lars Rune Rebbestad på Facebook.

Lang karriere: Dette bildet viser Stepen Ackles sammen med Larry Campbell i Siljan. Foto: Helge Ottesen

I helga stod Ackles på scenen under en Elvis-weekend på Rjukan. Venn og arrangør Pål Granlund tar nyheten tungt.

– Det er et stort sjokk. Han var jo her på lørdag og gjorde et veldig bra show. Det var blant Elvis-venner. Vi kan egentlig ikke skjønne det. Da var han i fin form, sier Granlund til NRK.

Komiker Atle Antonsen minnes Ackles på sin Instagramprofil.

– Dette var triste nyheter. Traff på Stephen, mest i jobbsammenheng, flere ganger opp i gjennom. Alltid en hyggelig opplevelse. Meget dedikert og dyktig fyr også, med STOR stemme. Dette ble alt for tidlig, skriver Antonsen.

Planla nytt album

I et intervju med Se og Hør i slutten av sommeren fortalte Ackles at han planla å utgi et nytt album med liveopptak av hans Erik Bye-forestilling. Han fortalte samtidig hadde vært et tøft år for han hvor han hadde mistet fire personer i sin nære krets.