Politiet mottok tirsdag ettermiddag savnetmelding fra familien til en 73 år gammel mann på Eydehavn i Arendal.

Mannen ble beskrevet som lokal og kjent i området. Han hadde lagt ut på tur mandag, som også var siste gang han var blitt observert.

Store mannskaper

Store ressurser ble satt inn i søket. Politiet var først på stedet. De organiserte leteaksjonen fra klubbhuset til Sørfjell IL.

LETEAKSJON: Det ble tirsdag iverksatt en stor leteaksjon etter en savnet mann på Eydehavn i Arendal. Foto: Marianne Stene
I SØK: Luftambulansen deltok i søket etter den savnede mannen. Foto: OLAV SVALAND

Norske Redningshunder hadde seks ekvipasjer på stedet og Agder Røde Kors ti personer i sving. Sivilforsvaret stilte med ti mann. Norsk Folkehjelp var også på plass med mannskaper.

I tillegg hadde politiet en rekke patruljer i aksjon, som blant annet søkte med drone og politihunder. Luftambulansen gjorde flere søk, både visuelle søk og søk med varmekamera.

FLERE PATRULJER: I 16-tiden var tre politibiler på plass. Foto: Marianne Stene

Funn av død person

I halv seks-tiden ble ambulanse med blålys først observert under utrykning til Breivik på Eydehavn. Politiet omdirigerte også patruljer hit.

Klokken 18.04 kunne operasjonsleder Lars Hyberg bekrefte at det var gjort funn av en død person i terrenget her. Pårørende til den savnede 73-åringen var da varslet.

– Politiet setter dette funnet i sammenheng med mannen som det ble iverksatt leteaksjon etter tidligere i dag, opplyste Hyberg.

Det var da ikke noe som tydet på at det hadde skjedd en straffbar handling.

MANGE I SVING: Mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors var noen av mange i sving. Foto: Øyvind Johnsen
SPERRET: Røde Kors sperret atkomstveien til Buøya. Foto: Olav Svaland
KOORDINERES FRA KLUBBHUS: Redningsaksjonen koordineres fra Sørfjell ILs klubbhus. Foto: Marianne Stene
INNSATSLEDER: Trond Sagbakken uttaler seg om saken. Foto: Olav Svaland
STARTER SØK: Frivillige letemannskaper gjør seg klare for søk på Eydehavn i Arendal tirsdag ettermiddag. Foto: OLAV SVALAND
STARTER SØK: Frivillige letemannskaper gjør seg klare for søk på Eydehavn i Arendal tirsdag ettermiddag. Foto: OLAV SVALAND
PÅ PLASS: Politiet opplyser at det brukes drone i søket etter den savnede mannen. Foto: Marianne Stene