I en pressemelding fra partiet opplyses det at Risør Ap har et mål om å opprettholde helårsbosetting i hele kommunen, og bruke boplikt som et av virkemidlene. Om Risørs innbyggere er enige, vi partiet få rede på om det holdes folkeavstemning på valgdagen i 2025.

Det ble vedtatt da medlemsmøtet i Risør Ap da partiprogrammet for perioden 2023–27 var opp til behandling.

– Vi hadde en god debatt om boplikten da programmet for neste fireårsperiode ble behandlet i partiet. Det viktigste budskapet er at vi ønsker å gjeninnføre boplikten i kommunen. Et tydelig flertall gikk inn for en folkeavstemning om teamet. Vi tror det er mest praktisk at dette gjennomføres i forbindelse med stortingsvalget i 2025. Det gir muligheter til å oppnå en bra valgdeltakelse. I tillegg får vi litt tid til høste erfaring fra en periode uten boplikt, sier ordførerkandidat Elen Lauvhjell. Hun har også ledet programarbeidet sammen med partiets listekandidater.

HAR JOBBET MED PROGRAMMET: Alle de nye listekandidatene til Risør Arbeiderparti har bidratt i programarbeidet, ikke minst varaordførerkandidat Odd Eldrup Olsen og ordførerkandidat Elen Lauvhjell. Foto: Risør Ap

Vil opprettholde skolestrukturen

Programmet for neste periode slår også fast at Arbeiderpartiet vil opprettholde dagens skolestruktur for å styrke våre tre skolekretser Søndeled, Hope og Risør og trygge bosetting og aktivitet i hele kommunen. Det skal også arbeides for en ny ungdomsskole, og se dette i forbindelse med ny svømmehall i sambruk.

- Vi er tydelig kulturpartiet i Risør og det er viktig å opprettholde vår status som kulturkommune som en del at Risørs stedsutvikling. Vi skal være garantister for at Kunstparken, med unike utstillingsarealer og atelier, skal bestå, styrkes og videreutvikles. Vi vil også videreføre og styrke kommunens kunst-, kultur- og idrettsstipender. Samtidig heier vi på den profesjonelle kunsten og tiltrekke oss flere kunstnere og kunsthåndverkere, sier Elen Lauvhjell.

Bærekraftsmål

Partiet og ordførerkandidaten opplyser videre at de ser lokalpolitiske mål i sammenheng med FNs bærekraftsmål.

Bærekraftsmålene er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030, og angår alle land i hele verden, både rike og fattige. Målene har stor innvirkning på norsk politikk – både nasjonalt, i kommunene og for oss i våre små lokalsamfunn i Risør.

Gjennom disse målene gjenspeiler vi mulighetsrommet vi har for å gjøre Risør til den beste kommunen å bo og leve i. Vi støtter hovedmålene i Agders regionplan og skal arbeide for klimamessig, økonomisk og sosial bærekraft, heter det i pressemeldingen.