Gladmeldingen fra regjeringen til landets kommuner kommer som en følge av at det bevilges 125 millioner kroner og ikke 100 millioner kroner slik som det tidligere var varslet. Målet er å få deltakelsen blant barn og unge opp, og kontingenten ned i idretten. Ifølge meldingen fra regjeringen, skal pengene gå dit de trengs, til områder og klubber som sliter mest. Pengene kommer fra spillemidlene og utbetales i mai.

VELDIG BRA: – Denne tildelingen gjør at vi kan få flere til delta og hindre utenforskap, sier ordfører Robert Cornels Nordli. Foto: Arkivfoto: Sindre Haugen Mehl

– Skal få ned kostnadene

– Dette er veldig positivt. Vi vet at barn og unge ikke kan delta i organiserte idrettsaktiviteter, fordi det er for dyrt. Stadig flere merker at de ikke kan prioritere aktiviteter som gir økte utgifter. Med disse pengene kan vi hindre utenforskap og sørge for at flere kan delta. Det er idrettsrådet som får pengene og fordeler dem, men det er klare føringer på at de skal brukes til å få ned kostnadene, sier ordfører Robert Cornels Nordli om tildelingen på 1.832.965 kroner som de to regjeringspartiene Sp og Ap står bak.

Fra Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD), blir et vist til at det har vært en økning i målrettede ordninger, slik som Tiltak for barn og unge, som nå har økt til over 664 millioner kroner. Full momskompensasjon er sikret og er nå over 2 milliarder kroner. Det er gitt 1,3 milliarder kroner i strømstøtte til frivillige organisasjoner for holde deltakeravgiftene nede. Det blir også pekt at idretten selv må bidra til å deltakelsen opp og prisene og utstyrspresset ned.