Flyet tok av ved 15-tiden norsk tid. Eilat og flyplassen Ramon ligger sør i Israel. Ifølge Avinors oversikt landet det på Oslo lufthavn klokka 21.04

Flyet hadde i utgangspunktet plass til 180 passasjerer, men utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til TV 2 at kun 26 passasjerer ble med. De fleste av dem er nordmenn.

Hun sier det fortsatt er om lag 200 nordmenn igjen i Israel og Palestina som ønsker assistanse til utreise.

Noen ønsker å være igjen

Hvorfor så få av dem ble med dette flyet, som ble sendt i Utenriksdepartementets regi, sier Huitfeldt at det er ulike grunner til.

– Noen befinner seg i områder hvor det er bedre å reise ut på en annen måte. Andre ønsker å være igjen. Og noen har ikke kommet fram til flyet. Det er ulike grunner. Vi jobber med hver enkelt for å kartlegge utreisemuligheter, sier Huitfeldt til TV 2.

Umulig på Gaza

Utenriksministeren legger til at det er umulig å få ut dem som er på Gaza på grunn av blokaden. Det er ifølge utenriksministeren cirka hundre nordmenn igjen inne på Gazastripen.

– Vi er veldig bekymret for deres situasjon. De har blitt oppfordret til å reise ned til den sørlige delen av Gazastripen. Dette er et veldig lite område. 2,3 millioner mennesker er der, og det er ikke tilgang til vann, mat eller medisiner. Det er veldig alvorlig, sier hun til kanalen.

Norge arbeider sammen med det internasjonale samfunnet, FN og enkeltland for å opprette en humanitær korridor med utreise til Egypt.

Billettene på fredagens fly kostet ifølge UD inntil 7000 kroner per stykk.