Folkehelseinstituttet forventer en ny oppblomstring av korona i løpet av vinteren. Derfor gjøres det ytterligere vaksinering i forkant for de mest risikoutsatte gruppene.

Det er Heidi Helene Hamre som leder vaksinasjonsprogrammet for Arendal kommune som nå kan informere om at de åpner opp for drop in for å få tatt den nye Pfizer-vaksinen som også beskytter koronavirusene omikron 4 og 5.

– Vi har tilbud til alle over 65 år samt alle med underliggende sykdommer. Den sistnevnte gruppen er den det er vanskeligst å nå ut til. Selv om vi nå har satt over 102.000 vaksinedoser i Arendal, er det kun 10 prosent av dem med underliggende sykdommer som ha blitt vaksinert, sier hun.

Begynner 15. oktober

Personer med underliggende sykdom som tidligere er prioritert av fastlegene har fått innkalling per SMS. Andre som er i kategorien med underliggende sykdommer kan komme direkte på vaksinasjonssenteret med relevant informasjon. Informasjon om dette finner du her.

– Vi mottar siste oppdaterte vaksine i midten av neste uke og alle vil til enhver tid få tilbud om den siste oppdaterte vaksinen fra Pfizer eller Moderna (man velger selv, ved oppmøte) både på drop-in og ved timebestilling, fra den dagen vi mottar den, sier Hamre

Du finner full oversikt over våre vaksinasjonstider på hjemmesidene til Arendal kommune, Coronavaksine.

Vaksinering med den nye siste oppdaterte vaksinen begynner 15. oktober fra klokken 10 til 1, på drop-in. 6. Dette blir drop in-vaksine. Det samme gjelder den 22, oktober.

Ny vaksine

Vaksinering med den nye vaksinen begynner 15. oktober fra klokken 10 til 16. Det samme gjelder den 22. oktober.

– Det blir også satt vaksiner denne uken, men dette blir med de gamle Pfizer og Moderne-vaksinene. De beskytter også godt, påpeker Hamre.

Mandag 17. oktober blir det vaksinering mellom klokken 13–20. Dette er også drop in.

Alle vaksinering skjer på Maxis-senteret.

Mer informasjon om vaksinering finnes på Arendal kommunes hjemmeside.

Kommunen anbefaler fortsatt å bestille time, hvis man ønsker å unngå ventetid på vaksinasjonsdagen men har utvidet drop-in tilbudet for å nå gruppen med underliggende sykdom som ikke kan møte på dagtid.