– Det måtte jo skje en gang, sier Asgeir Alvestad fra Lillesand.

Vi spoler knappe to uker tilbake. Alvestad befinner seg i Lillesand havn, midt i innspillingen av promofilmen til sin nye fiskeapp (mer om den seinere).

Han entrer båten for å hente fangsten han skal vise fram. Han plukker samtidig opp mobilen, selv om filmcrewet antyder at det kan bli litt mye.

Mistet alt – trodde han

«Plopp».

Med ett er det bare fisken Alvestad har i hendene. Mobilen ligger på fire meters dyp.

– Jeg hadde 4.000 videoer og 37.000 bilder på den, sier Alvestad til Agderposten.

– Men du mistet mobilen på et veldig sindig sørlandsk vis? Uten å banne.

– Hehe. Ja. Jeg dreit meg ut. Med jeg tenkte at å holde fisk og mobiltelefoner, det har jeg gjort noe før. Kanskje måtte det en gang skje, at mobilen gikk på havet.

FISKEKJENDIS: Asgeir Alvestad fra Lillesand. Foto: Pressefoto

– Ikke min skyld

Men så endrer Alvestad litt på forklaringen:

– Feilen var en stangholder på båten, den traff jeg med hånda som holdt mobilen. Og mobilen glapp ut av holderen. Det var … holderens skyld.

Etter å ha fisket etter mobilen med magnet i en times tid, ga Alvestad opp. Han måtte kjøpe ny. Den lokale elektrobutikken tok på seg jobben med å redde bildene.

– Jeg hadde dem heldigvis på skyen. Og etter to timer fikk jeg alt som det hadde vært på min nye mobil. Jeg er så avhengig av telefonen at den kommer jeg ikke utenom, forklarer lillesanderen.

Lanseringsklar

Tilbake til appen Alvestad lanserer: Fishbuddy tar konseptet fra hans forrige app Fiskher videre.

– Vi satser på å lansere den i hele verden. Ved hjelp av AR-teknologi skal man kunne måle og veie fisken automatisk, forteller Alvestad.

Men til det trengs en mobil, og den mistet han altså i havet.