Navn og bilde frigis i samråd med pårørende, skriver politiet midt på dagen mandag. Stian Alexander Stene Slotte etterlater seg kone og to barn.

Nødetatene ble varslet om båtulykken utenfor Korshavni i Lyngdal litt før klokken 1.30 natt til mandag.

En fritidsbåt med fire personer om bord grunnstøtte ved Korshavn i Lyngdal natt til mandag.

Kolliderte med jernsøyle

– Det er en fritidsbåt med fire personer om bord som har kollidert med en jernsøyle, opplyste redningsleder Andreas Næsheim ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB ved 3.30-tiden.

KORSHAVN: Ulykken skjedde ved innseilingen til Korshavn natt til mandag. Sjømerket er ikke å så på dette bildet. Foto: TORREY ENOKSEN/Lister24

- Tilstedeværende har forsøkt livreddende førstehjelp, men en mann er bekreftet omkommet. Tre øvrige tilstedeværende er brakt til sykehus, meldte operasjonsleder mandag morgen.

Mandag morgen bekreftet politiet i Agder at en mann omkom i ulykken.

De tre andre som var i båten ble flydd til sykehus og vil bli forsøkt avhørt når de er i stand til det. Politiet kan ikke si noe om helsetilstanden til de tre.

Etterforsker ulykken

Politiet i Agder har overtatt saken fra HRS og vil etterforske ulykken. Rutinemessig er det tatt blodprøver av alle de involverte.

Det er så langt ikke kjent hvem som førte båten. Det uklart hva som forårsaket ulykken. Båten er sikret og vil bli undersøkt.