– Det har vært fremsatt trusler av en slik karakter at vi bevæpnet oss og rykket ut til stedet, sa operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Agderposten klokken 11.45 tirsdag.

Tvedestrandsposten omtalte saken først.

Politiet ble kontaktet av skolens ledelse rundt klokken 11 tirsdag, etter at det skulle ha blitt fremsatt alvorlige trusler fra en elev.

– Situasjonen var under kontroll og det var rolig på stedet da politiet kom frem, opplyste Kleivane.

INNSATSLEDER: Kurt Ulven i Agder politidistrikt. Foto: Frank Johannessen

– Truet med stikkvåpen

Det bekrefter politiets innsatsleder, Kurt Ulven, som sier til at det er en elev som har truet ansatte med en knivlignende gjenstand.

– Pågripelsen gikk stille og rolig for seg, uten stor dramatikk. Vedkommende hadde ikke våpen i hånd da vi kom frem til stedet, sier Ulven til Agderposten.

Eleven ble pågrepet, påsatt håndjern og kjørt til politistasjonen i Arendal.

– Eleven er inne til avhør i Arendal nå, fortalte innsatslederen ved 13-tiden.

Ingen personer skal ha kommet til skade. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om kjønn og alder på den involverte eleven.

– Alt skjedde i et avgrenset område i et klasserom i en undervisningstime, sier rektor Turid Tveit ved Tvedestrand videregående skole til Agderposten.

Hun forteller at flere elever fikk med seg det som skjedde, men at man forsøkte å skjerme elevene fra hendelsen etter beste evne.

REKTOR: Turid Tveit ved Tvedestrand videregående skole. Foto: Frank Johannessen

Skryter av skolen

Rektoren forteller at skolen har klare planer for hva man skal gjøre i slike situasjoner. Disse ble fulgt da trusselsituasjonen oppsto.

– Politiet var på stedet etter 14 minutter, sier rektoren.

Innsatsleder Ulven berømmer skolen for måten de håndterte situasjonen på.

– Jeg synes skolen håndterte det veldig bra. De hadde en person som møtte patruljen utenfor og geleidet oss til det riktige klasserommet. Det kortet ned tiden og vi hadde raskt kontroll, sier Ulven til Agderposten.

Rektoren sier hun aldri har opplevd noe tilsvarende i løpet av sin tid på skolen. Hun var assisterende rektor fra 2013 frem til 2020, da rykket hun opp som rektor og har stått i stillingen siden.

– Har gått inn på elever

– Nå må vi ta vare på elevene som var oppe i situasjonen. Vi har en jobb å gjøre for å trygge dem, sier rektoren.

Politiet brukte også god tid på skolen i etterkant av hendelsen.

– Dette har gått sterkt inn på enkelte av de som ble vitne til det som skjedde. Vi har forsøkt å berolige og snakke med dem om det som skjedde, sier innsatslederen.

– Det er unge voksne som aldri har opplevd noe slik før og kanskje heller aldri vil oppleve noe liknende igjen. Det er naturlig at vi bruker litt tid på å sette skapet på plass etter en slik hendelse, sier Ulven.

Politiet kan så langt si lite om bakgrunnen for truslene.

Politiet har opprettet straffesak etter hendelsen.

RYKKET UT: Bevæpnet politi rykket ut til Tvedestrand videregående skole tirsdag formiddag. Foto: Tore Ellingsen