Nord-Korea har avfyrt to kortdistanseraketter

Nord-Korea skal ha avfyrt to ballistiske kortdistanseraketter mot havet, ifølge Sør-Koreas militære og Japans kystvakt.

Rakettene ble avfyrt fra Nord-Koreas østkyst, ifølge militæret i Sør-Korea. De hadde en rekkevidde på 350 kilometer, ifølge den japanske kringkasteren NHK.

USA dypt bekymret over situasjonen i Israel

USA sier de er dypt bekymret over hendelsene i Israel i helgen, der det har vært store demonstrasjoner etter at landets forsvarsminister fikk sparken.

USA oppfordrer lederne i Israel til å finne et kompromiss så raskt som mulig, sier en talsperson fra Det hvite hus søndag kveld.

Fly, tog og busser lammes av storstreik i Tyskland

Flyplasser og tog- og busstasjoner sto fra og med midnatt tomme i Tyskland. En storstreik i transportsektoren gjør at reisende må finne andre alternativer mandag.

Den 24 timer lange streiken er en av de største i omfang i Tyskland siden 1990-tallet og påvirker jernbanen, flytrafikken, busser og ferger over hele landet. Dagen har fått tilnavnet «Superstreiktag».

Boligbrann i Hemnes

Brannvesenet rykket søndag kveld ut til en bolig som sto i brann i Korgen i Hemnes kommune i Nordland. Like etter klokken 23 opplyste politiet at huset ble totalskadd i brannen.

Ingen personer befant seg i huset. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag. Duoen ender med en sølvplassering i turneringen.

Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16. Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.